Dorohoi News Logo

„Micii pompieri” în concurs la Dorohoi - FOTO

Micii pompieri in concurs la Dorohoi_1

La Grădiniţa „Albă ca Zăpada” din Dorohoi, s-a desfăşurat miercuri, 20 martie, ora 09:30, etapa a II-a, a concursului pentru preşcolari „Micii pompieri”.
           
Concursul are un caracter educativ şi tehnico-aplicativ, în domeniul apărării împotriva incendiilor, se adresează copiilor din grădiniţe şi are ca scop dezvoltarea capacităţii de înţelegere şi apreciere a pericolelor generate de situaţii de urgenţă şi cunoaşterea efectelor incendiilor asupra vieţii şi  bunurilor materiale. 

La accesată competiţiei, organizată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani, s-au prezentat 7 echipaje  formate din câte trei copii cu cunoştinţe în domeniul prevenirii incendiilor. Concurenţii au susţinut două probe, teoretică şi practică. Proba teoretică a constat în rezolvarea unui chestionar cu zece întrebări din domeniul prevenirii incendiilor. La proba practică, copii au redat prin desen o situaţie în legătură cu tema concursului (apărarea împotriva incendiilor) după care au prezentat lucrarea în faţa comisiei.

S-au prezentat echipajele de la cele 7 unităţi din Centrul nr. 4 Dorohoi, respectiv Grădiniţele nr.3, nr. 6, nr.7, nr.8, nr.10 și Grădinița „Ștefan cel Mare și Sfânt,, din Dorohoi, alături de grădiniţa nr. 1 din Pomîrla, clasându-se după cum urmează: Locul I – Grădiniţa nr. 6 Dorohoi; locul II – Grădiniţele nr. 7 şi nr. 9 Dorohoi, şi locul III – Grădiniţa nr. 10 Dorohoi, celelalte echipe primind premii speciale. De menţionat faptul că ocupantele primelor 3 locuri vor participa la Faza judeţeană care se va dsefăşura în luna aprilie. 
           
Câştigătorii au fost premiaţi pentru eforturile lor cu medalii, diplome, jucării şi dulciuri. „Preșcolarii, pregătiţi de părinţi şi profesori, au făcut o demonstraţie de profesionalism în ceea ce priveşte prevenirea şi modul de comportare premergător producerii de incendii, asta dă încredere pompierilor profesionişti că siguranţa cetăţenilor noştri este pe mâini bune. Aşteptăm ca la etapa judeţeană, copii să continuă pregătirea şi să avem posibilitatea, cu toţii, să ne bucurăm de rezultate bune pentru viitor’’ a declarat Lt. colonel Radu Ţipişcă, inspecţia judeţeană a I.S.U. Botoşani.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web