Dorohoi News Logo

„Apa înseamnă viaţă” – Liceul Tehnologic Special „Ion Pillat” Dorohoi

Dorohoi Ion Pillat

După cum spunea Leonardo da Vinci „Apei i-a fost dată puterea magică de a deveni seva vieţii pe Pământ”. Aceasta este sursa vieţii. Ea reprezintă mediul de viaţă pentru multe fiinţe care trăiesc în râuri, lacuri, mari şi oceane. Datorită apei trăiesc plantele, animalele şi se dezvoltă agricultura. Din păcate, noi oamenii stricăm echilibrul natural şi poluăm apa.
  
Sărbătorirea Zilei Mondiale a Apei, trebuie să însemne aducerea în atenția opiniei publice a necesității protejării cantitative și calitative a apelor.
  
Cadre didactice ai Liceului Tehnologic Special „Ion Pillat” din Dorohoi (pedagog Dan Bostan şi prof. Dănuț Crăciun) au marcat Ziua Mondială a Apei printr-o activitate care a avut drept scop sensibilizarea elevilor de a păstra apa curată şi proaspătă, fără de care nici o formă de viaţă nu se poate dezvolta.
 
S-a pus accentul pe formarea unor atitudini pozitive faţă de mediu, s-au prezentat surse şi factori poluanţi ai apelor, consecinţele pe termen mediu şi lung ale poluării şi metode de diminuare şi combatere a poluării apelor.

În fiecare an, ţările îşi reunesc eforturile pentru a aminti oamenilor din lumea întreagă importanţa pe care o are apa în viaţa fiecăruia. Să nu poluăm şi să nu risipim apa pentru că viaţa noastră, a oamenilor, depinde de aceasta.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web