Dorohoi News Logo

„Sărbători creştine la români” – Liceul Tehnologic Special „Ion Pillat” Dorohoi

Dorohoi elevi Ion Pillat

Buna Vestire este o sărbătoare creștină celebrată în data de 25 martie a fiecărui an şi ne aduce aminte de ziua în care Sfântul Arhanghel Gavriil i-a vestit Sfintei Fecioare Maria că-L va naşte pe Fiul Lui Dumnezeu.
  
„Omul se cunoaşte după copiii pe care i-a lăsat în urmă” se spune în Vechiul Testament. Aşadar să ne străduim să lăsam în urma noastră copii care înțeleg și judecă drept, copii cu frica lui Dumnezeu. Aşa cum Mântuitorul a fost Modelul desăvârşit de înţelepciune, bunătate, frumos, şi iubire, noi, oamenii creştini trebuie să urmăm acest Model atât cât ne este cu putinţă fiecăruia dintre noi. Cu cât aceasta este începută la o vârstă mai fragedă, cu atât valoarea sa va fi mai mare. Pentru a-l face pe copil să ajungă la aceste valori esenţiale ale umanităţii este necesară educaţia religioasă. Aceasta îl ajută pe copil să cunoască îndatoririle pe care le are faţă de el însuşi, faţă de ceilalţi şi faţă de tot ce-l înconjoară, pentru a deveni un bun creştin.
 
Educaţia religioasă trebuie desfăşurată nu numai în cadrul orelor de religie, ci noi toţi trebuie să contribuim la educarea, cultivarea conştiinţei binelui şi răului, să îi ajutăm pe elevii noştri să distingă fapta bună de fapta rea şi astfel el, copilul, devine conştient că are de respectat nişte norme morale şi îndatoriri faţă de semenii săi. 
  
Un grup de elevi coordonaţi de maistru inst. Constantin Diaconescu, prof. Laurențiu Apetria, pedagog şcolar Dan Bostan şi Niculina Bucataru au participat la o lecţie de religie „în direct” în cadrul Bisericii „Nașterea Maicii Domnului" din Trestiana, Loc. Dorohoi, păstorită de  Pr. paroh Prof. Petru Georgel Chichioacă.
  
Obiectivele acestei activităţi au fost cunoaşterea învăţăturilor Bisericii  şi formarea virtuţilor creştine, cunoaşterea  sărbătorilor creştine de peste an, formarea conduitei şi conştiinţei elevilor în spiritul respectului faţă de un mod de viaţă sănătos, creştin. Implicarea elevilor în derularea unui amplu proiect pe teme religioase din care face parte și această activitate va conduce la conştientizarea faptului că sărbătorile şi tradiţiile trebuie păstrate şi transmise mai departe.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web