Dorohoi News Logo

Liceul Tehnologic Special „Ion Pillat’’ Dorohoi, sărbătorește 122 de ani de la naşterea poetului Ion Pillat

Ion Pillat Dorohoi

„Orice limbă, la urma urmei, e oglinda sufletului naţiei care o creează” spunea Ion Pillat. Elevi de la Liceul care poartă numele poetului ce a copilărit pe aceste meleaguri sărbătoresc la fiecare sfârşit de lună martie naşterea acestuia.
 
A fost poet tradiţionalist dar şi academician, antologator, editor şi publicist român. Activitatea şi-a dorit să fie o aducere aminte a drumului prin viaţă al poetului, acesta a iubit cu patimă pământul natal, cele două sate, Florica - din Muntenia şi Miorcani - din Moldova, fiind reperele de suflet ale pastelistului, mărturisind ca „Florica şi Miorcanii - muntele, podgoria şi stepa - iată doicele adevărate la care mi-am supt Muzele flămânde". În poeziile sale este prezentată natura, iar mesajul lor este sentimentul de dragoste faţă de ţară, de locurile copilăriei, de casa părintească, de bunici, de specificul naţional românesc. În vacanţe, copilul călătorea adesea în nordul ţării, la Miorcani, dincolo de Botoşani, pe malurile Prutului
  
Elevi ai claselor VII-XI  au participat activ la această activitate fiecare citind versuri din opera lui Ion Pillat. 
  
Cel care a surprins aceste imagini a dorit să scoată în evidenţă faptul că şi aceşti copii ştiu să preţuiască frumosul chiar dacă se descurcă mai greu decât colegii lor din învăţământul de masă.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web