Dorohoi News Logo

Liceul Regina Maria Dorohoi: Acţiuni de prevenire a consumului de droguri şi a traficului de fiinţe umane - FOTO

Regina Maria Dorohoi_1

Într-o săptămână a activităţilor altfel, Liceul „Regina Maria” a oferit elevilor săi o lecţie de viaţă. O lecţie pentru care nu există note iar cel mai bun profesor este chiar puterea exemplului. 

Sub numele generic „Cheia e la tine!”, Sala Teatrului din Dorohoi a găzduit marţi, 2 aprilie, activitatea de prevenire a delincvenţei juvenile, a consumului de droguri şi de combatere a violenţei, în cadrul proiectelor „Alege viaţa” şi „Educaţie pentru viaţă” dezvoltate pe parcursul întregului an şcolar. Termenii, simpli în aparenţă, arată o dată în plus că educaţia trebuie să depăşească limitele unei clase şi să pregătească elevii pentru viaţă, în condiţiile unei societăţi dominate de non-valori.     

Activitatea s-a desfăşurat în colaborare  cu Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Botoşani, structură componentă a Agenţiei Naţionale Antidrog, reprezentat de d-l Florin Barbu, specialist în educaţie  şi Poliţia Dorohoi reprezentată de Agentul şef principal, d-l Huţu Marinel, din cadrul Biroului de Ordine Publică, Compartimentul Proximitate.

Acţiunile au vizat conştientizarea elevilor cu privire la efectele negative ale consumului de substanţe psihoactive şi prevenirea traficului de fiinţe umane, urmărind dezvoltarea la elevi a unui comportament responsabil, echilibrat, conştient. Elevii au stabilit relaţii de interdependenţă între factorii de risc, consumul de alcool şi droguri devenind factor principal în apariţia şi manifestarea comportamentelor delincvente. Elevii au conştientizat, o dată în plus, că sunt direct responsabili de alegerile  lor întrucât cheia destinului se află la ei.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web