Dorohoi News Logo

Săptămâna „Să știi mai multe, să fii mai bun” continuă la Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” Dorohoi

Scoala altfel la Scoala Stefan ce Mare Dorohoi_16

În zilele de 2-3 aprilie s-au desfășurat o serie de activități care au avut ca obiective formarea de atitudini și comportamente adecvate cu privire la protejarea mediului înconjurător, conștientizarea prevenirii incendiilor, îndrumarea elevilor spre activități literar-artistico-plastice și descoperirea valorilor moral creștine într-o perioadă deosebită și anume cea a Postului Paștelui.

La acțiunile de ecologizare a spațiului verde din zonele: Broscăuți, Zona Centrală, și Valea Jijiei au participat un număr însemnat de elevi însoțiți de doamnele profesoare Gireadă Livia, Dumitrescu Maria și Craciun Rodica. Împreună cu doamnele profesoare Sapariuc Dorina și Onofrei Anamaria în colaborare cu pr. paroh Apetrei Ionuț din Parohia „Sf. Ilie” Dealu Mare și câțiva elevi ai Seminarului Teologic „Sf. Ioan Iacob” din Dorohoi elevii au aflat că postul este o înnoire a vieții și o schimbare a omului în bine. Doamnele profesoare Băetu Carmen și Buhaschi Trăienița au spus împreună cu elevii claselor a VII-a A și a VII-a B „Stop violenței”.

Elevii clasei a II-a B au aflat „Povestea unei cărți” vizitând Tipografia „Luceafărul” și Biblioteca orășenească sub îndrumarea doamnei prof. Purușniuc Irina. Clasele I și a VI-a au aflat mai multe despre compozitorul George Enescu vizitând casa memorială de la Liveni sub îndrumarea doamnelor învățătoare Miron Daniela, Gavril Elena și Dupa Elena. Doamnele profesoare Donțu Daniela, Posteucă Simona, Purușniuc Iina și Dupa Elena i-au plimbat pe copii pe cărările de basm ale Ipoteștiului încercând să descopere câte ceva despre copilăria lui Eminescu.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web