Dorohoi News Logo

Profesorii din Şendriceni, ameninţaţi cu concedierea

LiviuAxinte

Profesorii din Şendriceni, în pericol să rămână fără locuri de muncă din anul şcolar viitor. În planul de şcolarizare pentru anul 2010-2011, Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani a aprobat numai patru clase de a IX-a la Grupul Şcolar „Alexandru Vlahuţă” Şendriceni. Anul acesta, funcţionează şase clase, iar pentru anul viitor, conducerea unităţii şcolare 12 clase, scrie banulbotosanean.ro.
    „La Şendriceni, s-au aprobat numai patru clase, ceea ce înseamnă pierderea de locuri de muncă pentru o parte a angajaţilor de acolo. Din punct de vedere sindical, trebuie să îi apăr pe oameni, care o să rămână totuşi fără loc de muncă. Nu sunt de acord cu măsura. Există alte argumente administrative, care au fost invocate şi s-a votat aşa. O să vedem dacă se mai poate face ceva sau nu. Oamenii sunt foarte nemulţumiţi”, a declarat Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Învăţământ Botoşani. Acesta a adăugat că reducerea claselor de a IX-a e nejustificată, atât timp cât, prin noua Lege a Educaţie, unitatea va trece în administrarea Consiliului Judeţean
    „Dacă legea intră în vigoare din anul viitor, şcolile trec la Consiliul Judeţean la 1 septembrie 2011. Aici era problema. Primăria Şendriceni nu putea să susţină cheltuielile acelei şcoli şi se propunea ca soluţie asta. Acum nu mai este o propunere, ci este o lege”, a adăugat Axinte, care a spus că nu ştie exact câte cadre didactice riscă să-şi piardă locul de muncă de anul viitor. Potrivit sindicalistului, cadrele didactice de la Şendriceni intenţionează să se adreseze vineri Inspectoratului Şcolar Judeţean pentru a-şi manifesta nemulţumirea. (DorohoiNews.ro)
 

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web