Dorohoi News Logo

„Veniți cu noi în lumea basmelor” la Școala Primară nr. 2 Saucenița - FOTO

Scoala Saucenita

„Veniţi cu noi în lumea basmelor...” este invitaţia adresată tuturor copiilor de către preşcolarii şi elevii de la Şcoala Primară Nr. 2 Sauceniţa. Pentru că poveştile sunt o sursă educativă inepuizabilă, preşcolarii de la Grădiniţa cu P.N. Sauceniţa, coordonaţi de d-na ed. Avădănei Georgeta, au vizionat poveşti, au povestit despre personajul preferat, au recunoscut cărţile în care este prezentată povestea şi apoi au colorat personajul preferat.

Elevii claselor a II a şi a IVa, împreună cu d-l prof. pentru înv. primar Dănilă Mirel, prin intermediul filmului, au pătruns în „Cartea junglei” redând apoi în desen scene care i-au impresionat.

Împreună cu „Ursul pâcâlit de vulpe” şi „Albă ca zăpada şi cei 7 pitici” elevii clasei I s- au aventurat în lumea prinţeselor şi prinţilor cu ajutorul calculatoarelor. În acest timp elevii clasei a III a au învăţat să realizeze fişa unei lecturi, apoi au schimbat locurile, cu colegii lor de clasa I la calculator, pentru a se „întâlni ” cu „Fram, ursul polar”.

Ziua de 4 aprilie s-a încheiat într-o notă de bucurie când copiii, cântând: „În lumea basmelor noi am intrat/ Cu Albă ca Zăpada ne-am jucat/ Şi cu Cenuşăreasa am vorbit/ Cuvinte magice ea ne-a şoptit” împreună cu d-na înv. Rudei Lucia, au desenat personajul preferat.

Vineri, 5 Aprilie, la şcoala noastră a fost declarată ziua Antiviolenţă şi a Educaţiei rutiere. În mijlocul copiilor au fost prezenţi oaspeţi dragi, prietenii de nădejde ai copiilor: d-l Agent şef principal Sorin Gutău şi d-l Agent Cosmin Pădurariu de la Postul de Poliţie al comunei Văculeşti. Dumnealor au prezentat copiilor PPS-uri conţinând reguli de comportare civilizată, fără violenţă, şi de educaţie rutieră. Feedback-ul activităţii s-a realizat prin concursuri tematice. Mulţumim celor doi prieteni adevăraţi ai copiilor pentru sprijinul acordat şi pentru faptul că mereu răspund „prezent” la solicitările şcolii. CADRU DIDACTIC COORDONATOR DE STRUCTURĂ, ÎNV. RUDEI LUCIA

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web