Dorohoi News Logo

„Școala altfel” pentru copiii din clasele I și a III - a de la Școala Prof. „Sf. Ap. Andrei” Smîrdan

Scoala Altfel - Scoala Gimnaziala Smardan_4

Programul „Școala altfel” cu tema „Să știi mai multe, să fii mai bun!” (1 - 5 aprilie 2013) a însemnat pentru elevii claselor I și a III - a de la Școala Profesională „Sf. Ap. Andrei” Smîrdan, desfășurarea mai multor activități în care aceștia s-au implicat cu entuziasm, un motiv în plus de a se apropia și mai mult de tot ceea ce înseamnă școală. Sub îndrumarea d-l înv. Luca Ovidiu - Lucian, s-au realizat diferite tipuri de activități: culturale, de educație estetică, a timpului liber, artistico - plastică, religioasă, pentru sănătate. Dintre acestea, amintim activitatea „În lumea lui Păcălici” specifică zilei de 1 aprilie, Ziua umorului, ale cărei obiective au fost dezvoltarea umorului și a spiritului ludic și dezvoltarea simțului estetic și critic prin promovarea unui umor de calitate.

Cei mici s-au întrecut în cadrul unui concurs de glume pentru copii, au vizionat filmul „Păcală”, au desenat scene care au ilustrat lectura „În satul lui Păcală”. O altă activitate apreciată de elevi a fost „O carte pentru fiecare” în cadrul căreia s-a urmărit dezvoltarea interesului pentru lectură. Părinții invitați au lecturat povești oferind un exemplu copiilor care au conștientizat importanța cărților în viața noastră, a tuturor. În cadrul aceleiași teme, cu sprijinul d-nei bibliotecar Avîrvărei  Paula, elevii au vizitat Biblioteca Comunală Suharău împreună cu prichindeii de la clasa pregătitoare aflați sub îndrumarea d-l prof. pentru înv. primar Rotariu Irinel. Înainte de a ajunge la bibliotecă, am poposit la Unitatea de asistență medico-socială Suharău unde copiii au realizat o acțiune caritabilă împărțind zâmbete și un pachețel cu fructe și dulciuri vârstnicilor din unitate.

Tot în cadrul acestei săptămâni, elevii au mai desfășurat activități precum: „Fantezie și creație de Paște” și „Vrem să creștem sănătoși!”. Astfel, micii artiști au realizat ouă de Paște în tehnici diferite promovând semnificația sărbătorilor pascale. În ultima zi a săptămânii, cu ajutorul părinților am realizat produse culinare pe bază de fructe și legume cu scopul formării deprinderilor de igienă alimentară. Mai trebuie menționate vizita la Casa Memorială George Enescu din localitatea Liveni.
     
Activitățile au fost atractive pentru cei mici, consolidându-se astfel relațiile dintre ei, dar și dintre școală și familie.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web