Dorohoi News Logo

„Internetul – prieten sau dușman”, proiect desfășurat la Şcoala „Mihail Kogălniceanu” Dorohoi - FOTO

Proiect - Internerul, prieten sau dusman - Scoala 8 Dorohoi_20

Vorbim cu uşurinţă despre informaţie și zilnic ţinem legătura cu prietenii prin e-mail şi rețele de socializare. Internetul ne oferă informaţii de ultimă oră în numai câteva secunde, însă există şi numeroase vulnerabilităţi care afectează grav viaţa reală.

În perioada 14 martie 2013 – 5 aprilie 2013, la Şcoala Gimnazială „Mihail Kogălniceanu” Dorohoi s-a desfăşurat un Proiect Educațional intitulat „Internetul – prieten sau dușman”, la care au participat 90 de elevi ai școlii.

Temele și obiectivele principale au fost conștientizarea și informarea elevilor din ciclul gimnazial asupra dependenței și a pericolelor care se află pe internet. În cadrul proiectului a fost organizată o expoziție de desene care a fost vizitată de toți elevii școlii și s-au organizat trei întâlniri cu grupuri de elevi din clasele V-VIII, unde au fost abordate teme precum „Dependența de internet”, „Rețelele de socializare” și „Pericolele de pe internet”. Proiectul s-a finalizat prin angrenarea elevilor participanți la cele trei întâlniri într-o Competiție-Concurs, unde aceștia s-au întrecut în efectuarea de compuneri, desene și prezentări PowerPoint, cu tema „Internetul – prieten sau dușman”.

Proiectul a fost inițiat de Andrei Birta, informatician al Școlii Gimnaziale „Mihail Kogălniceanu” Dorohoi, cu sprijinul directorului școlii, prof. Marius Ionescu, psihologului școlar Iftimiciuc Antonela și profesorilor: Viorel Andrioae, Adina Clisu și Cătălina Antonescu.

„Internetul și tehnica de calcul este o unealtă modernă fără de care lumea nu s-ar putea dezvolta. Internetul oferă posibilități foarte multe pentru comunicare și dezvoltare însă ascunde și multe pericole pe care noi acum începem să le descoperim. Sper ca toți elevii care au fost implicați în proiect să rămână cu informații esențiale despre pericolele care se află pe internet pentru a le putea evita în viitor. Totodată țin să îi felicit pe toți cei care s-au implicat în acest proiect pentru munca și seriozitatea de care au dat dovadă.”, a declarat pentru Dorohoi News, prof. Marius Ionescu, directorul Școlii Gimnaziale „Mihail Kogălniceanu” Dorohoi.

Autor: DorohoiNews.ro

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web