Dorohoi News Logo

Limba engleză sub semnul performanței la liceul Regina Maria din Dorohoi

Rotariu Radu-Mihai

„Dacă un tânăr aspiră să își construiască o carieră solidă, într-o societate globalizată, atunci, cu siguranță, cunoașterea limbii engleze este o necesitate, iar cel ce o stăpânește la un nivel superior nu poate avea decât beneficii. Cred cu tărie că un profesor poate stimula interesul elevului pentru o limbă străină, iar în cazul meu, doamna profesoară Elena Pochișcan a avut darul de a mă conduce cu succes pe drumul solicitant al performanței. Îi mulțumesc și sper să valorific tot ceea ce a reușit să îmi transmită în acești ani”, a spus Rotariu Radu-Mihai, clasa a XII-a D, Liceul „Regina Maria” Dorohoi.

Radu Rotariu este cunoscut în spațiul învățământului dorohoian prin rezultatele de excepție obținute la matematică de-a lungul anilor, dar și prin pasiunea pentru limba engleză care i-a adus la finalul săptămânii trecute locul II la concursul „Student pentru o zi” organizat de Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, după ce a trecut cub brio testul Cambridge, iar în anul școlar precedent s-a clasat al treilea la finala pe țară a concursului Cangurul lingvist. Ambiția, dorința de a fi mereu în frunte și  perseverența i-au fost dirijate cu măiestrie de d-na prof. Pochișcan Elena, de a cărei vocație pedagogică au beneficiat generații de olimpici dorohoieni.

Redacția îi urează lui Radu succes la bacalaureat și admitere, iar doamnei profesoare să își găsească noi discipoli cărora să le insufle dragostea pentru dulcea limbă a lui Shakespeare.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web