Dorohoi News Logo

Veste proastă pentru elevi: O oră în plus la matematică, din clasa a II-a. Vezi şi alte noutăţi

elev-suparat-scoala

Ministerul Educaţiei a publicat, joi, planurile cadru finale cu toate materiile obligatorii care vor fi studiate la şcoală de elevii din clasele I-IV. Planul, pus în dezbatere publică în luna februarie, a suferit câteva modificări cum ar fi introducerea unei ore de Limbă modernă (străină) pe săptămână la clasa pregătitoare sau adăugarea unei de matematică în plus la clasa a II-a, ajungându-se astfel la patru ore pe săptămână.

Ministerul Educaţiei a publicat noile programe şcolare pentru învăţământul primar, menţionând prin ordin de ministru că acestea se vor aplica din septembrie 2013 la clasele pregătitoare şi I-a, iar pentru clasa a II-a din 2014.

Conform planurilor cadru finale, elevii de la clasa pregătitoare şi până la clasa a III-a vor studia Arte vizuale şi abilităţi practice de două ori pe săptămână, în timp ce materiile Educaţie Tehnologică şi Educaţie pentru societate dispar. Apare, în schimb, Educaţia civică din clasa a III-a cu o oră pe săptămână.

Elevii de a III-a şi a IV-a vor face două ore de limba străină pe săptămână, iar la clasa I vor fi şapte ore de Comunicare în limba română faţă de cele şase care erau prevăzute iniţial, când planul a fost pus în dezbatere publică în luna februarie. Integral pe adevarul.ro

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web