Dorohoi News Logo

Profesorii nu vor mai avea voie să facă meditaţii cu proprii elevi. Se schimbă Codul Etic pentru educaţie

meditatii

Ministerul Educaţiei a publicat noile modificări din Codul de Etică pentru învăţământul preuniversitar, intrate în dezbatere publică, relatează Ştirile Pro Tv.

Conform articolului 7 din document, profesorilor li se va interzice să acorde meditaţii propriilor elevi, începând cu anul şcolar viitor.

Noul Cod de Etică reglementează de asemenea limbajul, duritatea şi comportamentul profesorilor faţă de elevi. Profesorii ar urma de asemenea să se asigure că interzic relaţiile intime între elevi.

Articolul 7 din noul Cod de Etică are următorul conţinut:
În vederea asigurării unui învăţământ de calitate, în relaţiile cu elevii, persoanele responsabile cu instruirea şi educaţia, în mod particular cadrele didactice, au obligaţia de a cunoaşte, respecta şi aplica un set de norme de conduită. Acestea au în vedere: (1) Ocrotirea sănătăţtii fizice, psihice şi morale a elevilor prin:
a) supravegherea permanentă a acestora pe tot parcursul activităţilor în şcoală cât şi în cadrul celor organizate de unitatea şcolară în afara acesteia, în vederea asigurării depline a securităţii tuturor celor implicaţi în aceste acţiuni. Integral pe gandul.info

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web