Campania Globală pentru Educaţie este o iniţiativă a societăţii civile, începută în anul 1999, care are ca scop combaterea crizei globale din domeniul educaţiei. Dreptul la educaţie este un drept fundamental al omului, iar noi trebuie să ne asigurăm că autorităţile iau măsuri pentru a respecta dreptul fiecărei persoane la o educaţie publică gratuită şi de calitate.
În acest an sloganul Campaniei este „Fiecare copil are nevoie de un profesor. Profesori bine pregătiţi pentru toţi copiii”. În Săptămâna Globală de Acţiune (22 - 28 aprilie 2013), elevii Liceului Tehnologic „Alexandru Vlahuţă” din Şendriceni au participat la diverse activităţi în cadrul cărora li s-au prezentat informaţii cu privire la situaţia lipsei cadrelor didactice şi importanţa profesorilor calificaţi şi bine pregătiţi.
Fiecare copil din lume are dreptul la o educaţie de calitate, dar niciun copil nu se poate bucura de acest drept în absenţa unor cadre didactice calificate. Şi, totuşi, deşi se înregistrează progrese către aducerea la şcoală a fiecărui copil, persistă o lipsă majoră de cadre didactice bine pregătite şi corespunzător sprijinite în derularea activităţii lor. Acest fenomen reprezintă o barieră în respectarea dreptului la educaţie, nu numai pentru cele 132 de milioane de copii din întreaga lume care nu merg la şcoală (dintre care 61 de milioane ar trebui să frecventeze învăţământul primar şi 71 de milioane învăţământul gimnazial), dar şi pentru multele milioane de copii care merg la şcoală, dar care sunt înghesuiţi în clase aglomerate, având alături profesori nepregătiţi, prost plătiţi şi supraîncărcaţi.