Dorohoi News Logo

Grupul Şcolar “Regina Maria” uimeşte România

Meeting-anti-violenta-regina-maria-DOROHOI-BOTOSANI

Grupul Şcolar ,,Regina Maria" a fost premiat în cadrul concursului ,,STOP violenţei TV!".
   Parte a campaniei: ,,Săptămîna familiei, săptămîna fără TV", concursul urmărea promovarea spiritului critc al telespectatorului atît de supus influenţei violenţei prezentate în grila de progame TV.   Televiziunea este o parte importantă în viaţa oricărui adolescent, acesta fiind supus constant valorilor promovate de TV. Ca atare, scopul campaniei era atragerea, în special a tinerilor către alte maniere de divertisment şi atenţionarea lor că există viaţă şi în afara internetului şi Tv-ului.
   În urma procesului de jurizare, Cristian China-Birta alias Chinezu a decis să acorde marele premiu constînd într-o multifuncţională Samsung, Grupului Şcolar ,,Regina Maria".
Fotografia cîştigătoare:  ,,Miting antiviolenţă TV, Dorohoi-Botoşani"  apartinîndu-i profesoarei Alina Alupoaei.
   Grupul Şcolar ,,Regina Maria" a desfăşurat în perioada concursului 22-28 noiembrie, mai multe activităţi pe care le-a propus drept alternative ale vizionarii TV-ului, ca: expoziţie de fotografie ,,Nu sunt un artist, sunt un fotograf" a dorohoianului Marius Petrescu sau ,,Ieşi din cercul vicios al tv-ului şi internetului, alege culorile minunate ale vieţii", program prin care elevii au confecţionat un cerc cusut în diferite culori, iar pe acel cerc au fost scrise opiniile lor cu privire la tematica abordată.
   Excursie  cu tematica “Stop Violentei Tv!” prin care s-a mers în vizită la muzeele din Municipiul Suceava. Aici, s-a înregistrat un număr record de participanţi, 500 de elevi au plecat din Dorohoi cu 10 autocare în vizită la Suceava.
   Aceiaşi receptivitate s-a produs şi atunci cînd a fost vorba de ,,Marşul- STOP violenţei TV!"  la care au participat aproximativ 500 de elevi atît din partea Gr. Sc. ,,Regina Maria", cît şi de la Gr. Sc ,,Alexandru Vlahuţă".
   Activitatea şi interesul Gr. Sc. ,,Regina Maria" i-a uimit pe mulţi, în contextul în care receptivitatea a fost destul de slabă în ţară, probabil tot din cauza influenţei Tv care a acaparat atenţia tinerilor către altceva...
   Reuşita lor este un exemplu demn de urmat care dovedeşte că totul e posibil atîta timp cît se găsesc oameni disponibili şi mai ales dornici de a face diferenţa! (DorohoiNews.ro)


Autor: DorohoiNews.ro

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web