Dorohoi News Logo

IBĂNEŞTI: Şcoala şi Biserica parteneriat pentru educaţie „Sărbătoarea Paştelui bucuria copiilor”

Ibanesti

Marea sărbătoare a creştinilor, Învierea Domnului nostru Iisus Hristos este un prilej atât pentru cei mari, cât şi pentru cei mici de a trăi clipe de bucurie duhovnicească şi de a sărbători în cadrul comunităţii.

În perioada premergătoare Sfintelor Sărbători de Paşti şi în această Săptămână Luminată, tinerii din Ibăneşti şi-au îndreptat paşii spre biserică unde au parcurs un adevărat itinerariu spiritual. Însoţiţi de profesorii lor, cei mici au asistat cu bucurie şi evlavie la Sfintele Slujbe oficiate de preoţii parohi de la fiecare biserică din comună.

Printr-un parteneriat realizat de Biserica Ortodoxă „Naşterea Maicii Domnului" prin preot profesor Claudiu Foca şi Şcoala Gimnazială „Mihail Sadoveanu" Dumbrăviţa, prin director prof. Mariana Magopeţ, sub genericul „Sărbătoarea Paştelui bucuria copiilor”, elevii clasei a II-a, membri ai Cenaclului literar „Flori şi stele" au trecut pragul bisericii unde au desfăşurat în a doua zi de Paşti un program constituit din recitări de texte religioase, poezii pe teme pascale şi cântece specifice acestei sărbători.

Activitatea vine să încurajeze ideea unei colaborări eficiente pe relaţia şcoală – comunitate - biserică prin intermediul căreia se poate realiza o educaţie religioasă care să-l ajute pe copil să cunoască îndatoririle pe care le are faţă de el însuşi, faţă de ceilalţi şi faţă de tot ce-l înconjoară, pentru a deveni un bun creştin.

De asemenea, activitatea a urmărit valorificarea unor sentimente ale bucuriei trăirii prin solidarizare şi comuniune în faţa Miracolului Învierii, determinându-i pe copilaşi să pătrundă în esenţa acestei sfinte sărbători, să creeze interiorizări şi să înalţe spiritual participanţii. Cunoaşterea şi înţelegerea sacrificiului Mântuitorului pentru omenire şi a modului în care poate fi trăită o sărbătoare creştină, prin prezenţa la biserică nu face decât să trezească sentimentele cele mai pure şi mai desăvârşite, astfel încât să înmugurească sămânţa credinţei sădită în sufletele lor. Pentru osteneala şi bucuria împărtăşită celor prezenţi la slujbă, copilaşii au fost răsplătiţi cu ouă roşii şi dulciuri.

Programul încărcat de emoţia celor mici a îmbogăţit solemnitatea acestei mari sărbători a Învierii Domnului şi a transmis în integritatea lui şi mesajul primăverii, ca simbol al începutului şi al revigorării.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web