Dorohoi News Logo

Elevii Colegiului Național „Grigore Ghica” Dorohoi au pictat destinul Pământului cu suflet verde

Colegiul Național Grigore Ghica Dorohoi

Pământul nu are doar o zi, iar existența omului pe Terra poate fi determinată de atitudinea noastră față de mediu.

Acest lucru a fost demonstrat de elevii Colegiului Național „Grigore Ghica“ și profesorii coordonatori - Rudișteanu Liliana și Mertic Petru, care și-au prezentat marți, 14 mai 2013, activitățile derulate în cadrul proiectului internațional Eco-Școala în acest an școlar: Identificarea problemelor de mediu din curtea şcolii; Colectare de deseuri reciclabile – hârtie; Expoziţie din materiale ecologice Eco-Halloween; Realizarea ȋn fiecare clasă şi pe holurile a unor panouri Eco-Şcoala; “Plantează un copac pentru pace”- plantare de puieţi; Confecţionare de felicitări şi mărţişoare eco; Alimentația eco; Concurs pe teme de ecologie; Concurs „Cea mai curată clasă“; Expoziţie-concurs de desene Suflet verde.

Intrarea în acest program a făcut din Colegiul Național „Grigore Ghica“, alături de celelalte şcoli din oraș, un cap de pod în rezolvarea problemelor de mediu cu care se confruntă municipiul Dorohoi. În acest scop conducerea şcolii împreună cu elevii şi cadrele didactice antrenate în acest program au făcut demersuri pentru colaborarea cu autorităţile locale, cu diferite unităţi economice.

Elevii au fost mobilizaţi într-un număr cât mai mare în vederea realizării de diverse activităţi extracurriculare care au avut ca finalitate promovarea educaţiei pentru mediul înconjurător. Ei au înţeles că viitorul mediu natural în care vor trăi depinde, în mare măsură, de ceea ce întreprind în prezent. Spaţiul şi incinta Colegiului a fost menţinute într-o permanentă curăţenie pentru activitatea elevilor şi a cadrelor didactice. Elevii au devenit mai disciplinaţi şi mai atenţi la curăţenia claselor.

La finalul activității au fost premiați cei cu multă dragoste de natură, elevi și profesori.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web