Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, din cele 476 de locuri puse la dispoziţie pentru acest an şcolar doar 277 au fost ocupate. Există profiluri unde nu s-a înscris niciun elev.
„Din păcate, elevii privesc învăţământul profesional ca fiind o pedeapsă. Pentru o meserie suficient de căutată, respectiv zidar, pietrar, tencuitor nu s-a înscris niciun elev, deşi sunt agenţi economici care ar fi interesaţi de un parteneriat cu unitatea de învăţământ, respectiv Liceul Tehnologic Elie Radu, pentru a pregăti elevii. Aceeaşi situaţie o avem şi la profilul instalator instalaţii tehnico-sanitare şi gaze, ceea ce denotă încă o dată că elevii şi părinţii acestora nu se gândesc foarte bine la viitor“, a spus Cătălina Lupaşcu, inspector general adjunct al IŞJ.
Adjunctul IŞJ consideră că liceele tehnologice ar trebui să realizeze o campanie de promovare a specializărilor din cadrul şcolilor profesionale, astfel încât elevii să înţeleagă că această şcoală le poate aduce succes în dezvoltarea unei profesii.
Elevii care urmează o şcoală profesională primesc pe parcursul anului de studiu şi o bursă profesională în valoare de 200 lei.