Dorohoi News Logo

Revine moda uniformelor şcolare

uniforme

Marcă a libertăţii sau expresie a individualităţii şi unicităţii unui elev, uniforma şcolară a încetat de ceva timp să mai fie acel semn distinctiv al unei instituţii şcolare. Poate că de aceea, proiectul de a reintroduce obligativitatea ţinutei şcolare începe să prindă contur, mai ales pentru cei din clasele I-VIII. Fiecare şcoală îşi va putea alege tipul şi modelul uniformei, nealterând astfel unicitatea elevului.
     La Colegiul Naţional „Grigore Ghica”, uniforme există încă din anul 2008, însă puţini sunt cei care le poartă. Motivul? Elevii susţin că dacă nimeni nu o poartă, nici ei nu se pot adapta unui tip de vestimentaţie fix. „Este nevoie de o siguranţă în ceea ce priveşte integritatea copiilor din orice unitate şcolară. Sperăm ca prin această măsură să se restabilească disciplina şi ordinea din şcoli”, a precizat un profesor al Colegiului „Grigore Ghica.”
    Opinii pro şi contra există şi vor exista mereu, iar elevii cred că „uniformele nu ar influenţa calitatea actului educaţional. Pot exista şi altfel de reguli vestimentare care pot fi impuse, însă limitarea libertăţii de expresie prin uniforme nu ajută la nimic.”
    Până la instituirea acestei reguli rămâne la latitudinea fiecăruia să îşi scoată uniforma bleumarin cu nasturi galbeni din şifonier şi să o poarte cu mândrie ca altădată. (DorohoiNews.ro)


 Autor: DorohoiNews.ro

 

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web