Dorohoi News Logo

Liliana Pădurariu: „Am reușit să scoatem școala din conul de umbră în care căzuse”. Interviu cu directorul Școlii Gimnaziale „A.I. Cuza” Dorohoi

Scoala 7

Pe perioada verii, Dorohoi News își propune să ofere o serie de interviuri cu directorii școlilor și liceelor din oraș. Ne-am dorit să vedem cum a fost anul școlar care tocmai s-a încheiat, ce și-au propus pentru următorul an și ce activități va desfășura fiecare școală pe perioada vacanței.

Dorohoi News: Ce v-ați propus să schimbați de când ați venit la conducerea școlii?
Liliana Pădurariu: Am vrut sa fac o echipă managerială puternică, care să scoată școala din conul de umbră în care căzuse. Anul trecut rezultatele școlii la examenele nationale au fost slabe și a fost nevoie să ne unim forțele să facem ceva. Am avut noroc și de monitorizarea permanentă a Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ), am avut un inspector teritorial care a venit tot timpul, ne-a ajutat și astfel am pus la punct un plan de măsuri pentru ridicarea rezultatelor. Și am reusit, de pe locul 55, școala noastră a ajuns pe locul 16 în topul școlilor. Rezultatele copiilor au fost foarte bune și va trebui să încercăm să ne menținem locul. Referitor la Evaluarea Națională, copiii au intrat aproape toți la prima opțiune pentru alegerea liceului, iar cei mai buni sunt la profilul chimie-biologie, ceea ce înseamnă că se îndreaptă către Medicină și Farmacie.

Dorohoi News: Cum s-a finalizat anul școlar?
Liliana Pădurariu: Am avut un an bun, rezultatele tuturor copiilor au crescut. Avem cataloage personale, fiecare cadru didactic urmărește evoluția sau regresul fiecărui copil în parte. În general, toți copiii au evoluat, s-a văzut progres la absolut toate clasele. Ne-au venit copii prin transfer și am stat de vorba cu o fetiță și am rămas plăcut impresionată când am întrebat-o de ce vrea să vină la noi. Ea a răspuns că „am auzit că tratați toți copiii în mod egal, fără să faceți discriminări și alte diferențe.” Avem copii care provin dintr-un mediu foarte sărac sau cu părinti plecați în străinătate.  Încercăm să ne apropiem sufletește de ei, să le ținem loc de mamă și de tată pentru că dacă reușim să suplinim lipsa părinților, ei se atașează de noi și foarte mulți își găsesc motivația învățării în părinți. În toată activitatea din acest an, un merit deosebit l-a avut implicarea IȘJ, colaborarea foarte bună cu Primăria municipiului Dorohoi, a directorului adjunct al școlii noastre, dar și a cadrelor didactice, cărora le mulțumesc pentru că reușita este a întregii echipe.

Dorohoi News: Cât ați reusit din ce v-ați propus?
Liliana Pădurariu: Din punct de vedere material am făcut foarte multe anul trecut, am avut susținerea oficialităților, datorită cărora am reabilitat băile din școală, am făcut holul de la intrare, am luat un copiator multifuncțional ca să avem la examenele naționale, am achiziționat o stație cu boxe pentru că avem în școala foarte mulți copii talentați, avem grup vocal, formații de fluierași, trei echipe de dans folcloric și vrem în viitor să facem un cor masculin. Vrem să ieșim în lume cu copiii noștri, pentru că avem cu ce.

Dorohoi News: Ce activități veți desfășura pe perioada verii?
Liliana Pădurariu: Ne ocupăm momentan de curățeni și igienizare.Vrem să reabilităm terenul de sport, majoritatea banilor pe care îi avem să meargă pentru reparație, urmează să îl facem până la începutul anului școlar.

Dorohoi News: Ce vă propuneți pentru anul următor?
Liliana Pădurariu: Vom discuta și cu IȘJ poate se va iniția un proiect pentru o platformă de calculatoare, laboratorul nostru este din 2006, este deja depășit și nu îl mai putem folosi în condiții eficiente. Voi face demersuri ca să putem obține o platformă. Dacă nu vor exista programe guvernamentale, intenționăm ca majoritatea fondurilor acolo să le investim. Ne-am mai gândit la dotări la clase, cu table interactive care să crească calitatea actului educațional. (Mădălina O.)

Autor: DorohoiNews.ro

 

DorohoiNews.ro



Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web