Dorohoi News Logo

Noiembrie, luna toleranței, activitate desfășurată la Școala Primară nr. 2 Saucenița - FOTO

Scoala Saucenita

Unul dintre obiectivele Asociatiei Ghidelor si Ghizilor din Romania este „sa ofere membrilor oportunitatea de a intalni persoane cu mentalitati, culturi, religii diferite, sa accepte aceste diferente si sa invete unii de la altii.”

De aceea activitatile din luna noiembrie, in cadrul A.G.G.R au ca tema TOLERANTA – „termen social, etic si religios aplicat la o colectivitate sau individ, care defineste respectul libertatii altuia, a modului sau de gandire si de comportare, precum si a opiniilor sale de orice natura (politice, religioase etc.) „Ghizii unitatii Narcisa au desfasurat sambata 9 noiembrie la Scoala Primara nr. 2 Saucenita activitati tematice.

Jocul „SPRIJINUL” a deschis activitatea. Grupul s-a impartit in perechi. Cei doi care formau perechea trebuiau sa se aseze la sol, spate in spate, sa isi impreuneze mainile si, fara sa se sprijine cu ele de sol ci doar cu ajutorul picioarelor si a partenerului din spate, sa se ridice simultan in picioare. Jocul s-a repetat apoi cu grupuri de cate 4 si in final tot grupul s-a ridicat de la sol ca unul singur. Acest joc a fost prilej de distractie dar si de a invata ca doar impreuna putem reusi.

FRUMUSETEA LUMII CONSTA IN DIVERSITATEA EI a fost tema unei alte activitati in care fiecare copil a primit o farfurie de unica folosinta de culoare alba. Si-au decupat gauri pentru ochi si gura iar pe cap cate un servetel de hartie identic cu care si-au acoperit parul. Cu „mastile” realizate s-au plimbat in tacere, uitandu-se unii la altii. Dupa aceea, fiecare copil si-a decorat farfuria dupa propria imaginatie. Dupa decorarea mastilor s-au plimbat din nou, comtemplandu-se in tacere. S-au purtat discutii cu copiii legate de diferenta dintre cele doua experiente. Cum s-au simtit cand toti aratau identic? S-a simtit vreunul dintre ei special sau unic? Scopul acestui exercitiu a fost sa creeze cadrul necesar pentru o discutie despre diversitate si diferentele din cultura umana. Ce ne face pe noi, oamenii, asemanatori? Dar diferiti?

Ghizii s-au bucurat de prezenta d-lui primar al com. Vaculesti Sorin Ganga. Dumnealui a fost intampinat cu bucurie si i s-a oferit „Diploma de onoare” din partea A.G.G.R pentru implicare activa in activitatile de ghid, diploma acordata in cadrul Adunarii Generale a A.G.G.R- 2 nov. 2013 Bucuresti.

Pe parcursul acestei luni ne propunem sa desfasuram si alte activitati specifice. (Cadru didactic coordonator, lider al unitatii Narcisa- inv. Rudei Lucia)

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web