Natura este ca o carte deschisă în care trebuie să citim zilnic. În acest sens, elevii clasei a II a Step by Step, îndrumaţi de învăţătoarele Elena Dănilă şi Dorina Lupu au continuat drumul descoperirii, ocrotirii şi păstrării naturii, ştiind că ei manifestă curiozitate senzorială în plină dezvoltare.
Micul orăşel în care trăiesc şi învaţă elevii oferă posibilităţi de cunoaştere a naturii, de observare a diferitelor procese şi fenomene din mediul apropiat, de sensibilizare a acestora în faţa realităţii înconjurătoare. Prin educaţia ecologică elevii descoperă noi forme de a acţiona şi interacţiona cu mediul în noi împrejurimi. Ei devin mai siguri pe ceea ce fac, câştigă mai multă independenţă, învaţă să-şi disciplineze comportamentul, să trăiască frumos şi în armonie cu cei din jurul lor.
Activitatea din 26 noiembrie a. c. s-a desfăşurat în cadrul studiului tematic „Anotimpurile” în şedinţa Comisiei metodice a învăţătorilor de la clasele Step by Step, cu tema „Educaţia ecologică - modalităţi de evaluare”. Elevii au fost autorii unui prim volum intitutulat „Toamnă darnică” care conţine creaţii literare în versuri şi în proză, ghicitori şi informaţii ştiinţifice însoţite de desene.
Șceneta „Carnavalul toamnei” a surprins prin calitatea interpretării şi prin autenticitatea costumelor. Ineditul a constat în expoziţia culinară şi jucăriile realizate din fructe şi legume. Salata de fructe a constituit însă deliciul copiilor, al părinţilor, bunicilor şi invitaţilor.
Nu pot fi trecute cu vederea sprijinul şi măiestria părinţilor elevilor, care s-au întrecut în confecţionarea costumelor, în realizarea expoziţiei culinare şi a salatei de fructe.
În final, elevii au fost aplaudaţi şi felicitaţi şi de conducerea şcolii, respectiv d-na director Liliana Pădurariu şi d-na director Irina Ilaşi-Tomniuc.