Dorohoi News Logo

Copiii cu CES în - Lumea teatrului de păpuşi

Sc. de arte si meserii Dorohoi

Vineri, 25 februarie 2011, a avut loc la Şcoala de Arte şi Meserii "Ion Pillat" Dorohoi, conferinţa de deschidere a proiectului educativ judeţean  "Lumea teatrului de păpuşi" ce are ca parteneri IŞJ Botoşani, Casa de Cultură Dorohoi, Clubul Copiilor şi Elevilor Dorohoi, grădiniţe şi şcoli generale din municipiu. Echipa de proiect, din care fac parte profesorii  Secrieriu Loredana (director al SAM "Ion Pillat"), Tiulea Sonea, Buhaschi Ludmila, Ilaş Ana-Maria, Ghebac Ovidiu, şi-a propus să deschidă o cale de colaborare între instituţiile partenere, facilitând schimbul de experienţă dintre cadrele didactice, să ofere copiilor cu CES posibilitatea de a socializa şi de a demonstra că au aptitudini care pot fi cultivate şi valorificate în mod creator. În felul acesta se urmăreşte anularea unor prejudecăţi legate de statutul şi locul copiilor cu dizabilităţi în comunitate.

În deschiderea conferinţei, invitaţii au urmărit o prezentare în Power Point a obiectivelor proiectului, precum şi a unor aspecte din activităţile desfăşurate până în prezent, apoi au asistat la o reprezentaţie oferită de micii "păpuşari" care au pus în scenă povestea "Ridichea uriaşă", "Trenuleţul muzical" şi "La moară la Dorohoi" - teatru muzical cu marionete. Protagoniştii au fost răsplătiţi cu aplauze, felicitări călduroase şi încurajări. Aprecierea de care s-au bucurat le-a adus pe chipuri zâmbete de satisfacţie şi le-a întărit convingerea că au şi ei ceva frumos de dăruit semenilor.

Demn de remarcat este faptul că atât decorurile, cât şi marionetele au fost create de către elevii Şcolii de Arte şi Meserii "Ion Pillat" Dorohoi, membri ai cercului practic-aplicativ "Prietenii lui Pinocchio", sub îndrumarea profesorilor Tiulea S., Buhaschi L., Ghebac O., Ilaş A. şi Diaconescu C-tin.
Cadrele didactice prezente şi-au manifestat dorinţa de a colabora pentru realizarea unor spectacole comune, iar d-na Miron Irina, director al Clubului Copiilor şi Elevilor din Dorohoi a lansat ideea organizării unui spectacol amplu, în care vor fi antrenaţi toţi partenerii proiectului. Spectacolul va fi găzduit în Teatrul de vară al Clubului Copiilor la sfârşitul lunii mai. (DorohoiNews.ro)

Autor: DorohoiNews.ro
 

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web