Dorohoi News Logo

Gradinita nr.9 Dorohoi : Doar femeia poate fi !

Gradinta Nr.9

“Mai de-april ca primăvara,
Doar femeia poate fi!
Și mai dulce ca vioara,
Doar femeia poate fi!”
(Dumitru Matcovschi)


8 Martie este o zi de sărbătoare, de primăvară, de prospețime.
Predestinat sau nu, această zi cade la începutul primăverii, când natura renaște la viață, când firul de iarbă își îndreaptă privirea spre Univers iar ghiocelul se dezbară de pojghița de nea, îmbrățișând Soarele, astrul care ne dă caldură și lumină.
E o similitudine între Primăvară și Femeie. Primăvara ne dă tuturor speranțe, e începutul naturii, așa cum Femeia e bucuria vieții noastre, e farmecul sensului și motivației de a trăi.
Ce poate fi mai frumos decât corola de culori a magnoliilor de primăvară și o mamă cu copilașu-i la sân, fericită că i-a văzut primul zâmbet?

Celebrând gingășia, feminitatea, farmecul, sensibilitatea, speranța, optimismul, grija și maternitatea, voluntarii de la Colegiul Național “Grigore Ghica” (elevi din clasa a IX-a E și din clasa a XI-a B), împreună cu partenerii de la Clubul Copiilor și Elevilor Dorohoi (soliști de muzică ușoară, mici actori și Orchestra “Mugurelul”), și de la Grădinița nr.9 “Ștefan cel Mare și Sfânt” (grupa “Voiniceii” și grupa “Ursuleții”), au oferit un spectacol artistic, în cadrul Proiectului Național SNAC (Strategia Națională de Acțiune Comunitară), unui grup de beneficiari de la Centrul de Îngrijire Leorda. Invitate de onoare la Dorohoi, în Sala de Basm a Grădiniței nr.9 “Ștefan cel Mare și Sfânt”, bunicuțele au fost impresionate de buchetul de cântece, scenete și poezii ce au adus, pe chipurile îmbătrânite, lacrima nostalgiei dar și a speranței. (DorohoiNews.ro)

Autor: DorohoiNews.ro

 

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web