Dorohoi News Logo

Acțiune educativă desfășurată la Liceul Tehnologic Special „Ion Pillat” Dorohoi - FOTO

Dorohoi liceul Ion Pillat

„Spune-mi şi voi uita, arată-mi şi poate îmi voi aminti, implică-mă şi voi înţelege” (John Gay)

Activitatea desfăşurată prin colaborarea Asociaţiei Grupul SistemIS Iaşi reprezentat de biologul Laurenţiu Petrencu şi a Liceului Tehnologic Special „Ion Pillat” Dorohoi a reunit luni, 10 februarie 2014 la Liceul Tehnologic Special „Ion Pillat” Dorohoi, elevi din clasa a IV a A, a XIa A, a XIa B, coordonatori: director, prof. Gabriela Apetria, prof. Mariana Diaconu.

Manifestarea se integrează în sfera educaţională prin proiecte, grupuri ţintă, parteneriate, obiective clar definite, evaluări şi diseminări ale informaţiilor, menite să contureze profilurile culturale ale elevilor şi să deschidă porţi spre educaţia permanentă. Pe parcursul activităţii, elevii au aflat lucruri noi despre popândău, specie de mamifer protejată în ţara noastră a cărei populaţii din regiunea Moldovei este studiată de către Grupul SistemIS din Iaşi printr-un proiect finanţat de către Conservation Leadership Programme.

Întâlnirea copiilor cu reprezentantul proiectului s-a desfăşurat sub forma unor discuţii cu caracter interactiv, în cadrul cărora copiii au adresat întrebări, aceştia primind sfaturi cu privire la comportamentul pe care trebuie să şi-l însuşească şi la măsurile pe care trebuie să le ia atunci când siguranţa mediului înconjurător este pusă în pericol. Prezentarea powerpoint, materialele informative, pliantele, afişele au fost puse la îndemâna participanţilor cu deosebită amabilitate de către Laurenţiu Petrencu şi Ioana - Raluca Diaconu, membri ai acestui O.N.G.

Acest proiect s-a dorit a fi o modalitate de a trage un semnal de alarmă asupra faptului că dacă nu luăm măsuri astăzi, mâine poate fi prea târziu, dar şi o metodă de a stimula copiii să creeze o legătură cu societatea din prezent şi problemele acesteia. De asemenea, manifestarea ştiinţifică a încercat să-i facă conştienti pe aceştia de actiunile lor, dar şi în ceea ce priveşte găsirea şi aplicarea de soluţii durabile în scopul protejării unei specii mai puţin cunoscută şi a cărei populaţie se află în declin pe întregul areal de răspândire. Sperăm că prin astfel de acţiuni, reuşim să-i facem pe copii, şi nu numai, să conştientizeze ideea că lumea în care trăim reprezintă o valoare sacră, le dezvoltăm spiritul de voluntar şi a reflexelor de cetăţeni activi în domeniul protecţiei mediului.

Activitatea a avut ca scop informarea elevilor asupra importanţei popândăului, precum şi conştientizarea adoptării unei atitudini responsabile faţă de mediul înconjurător.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un simplu „Click” - „Îmi place”, comunității noastre de cititori de pe pagina de Facebook.



 

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web