Dorohoi News Logo

Secretare şi contabili de şcoli, plătiţi cu salarii de 7.000 de lei

Cadre-didactice

Veniturile cadrelor didactice şi nedidactice au crescut substanţial după câştigarea majorărilor salariale în instanţă. Cel mai mare salariu brut în învăţământul botoşănean s-ar ridica la 7000 lei. De acest venit maxim ar beneficia personalul auxiliar, respectiv contabili, administratori sau chiar secretari din cele două şcoli speciale din judeţ. În schimb, cel mai mare salariu luat de un cadru didactic din judeţ se ridică la peste 5000 lei brut. Acest venit brut îl ridică câteva zeci de cadre didactice aflate în pragul pensionării. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean spun însă că salariile din învăţământ sunt calculate conform legii, funcţie de vechime, studii, grade didactice, scrie botosaninews.

“Există o grilă de salarizare şi este vorba de aplicarea Legii 330, respectiv 284, 285 din 2010. Suma respectivă nu rezultă dintr-un calcul făcut greşit, rezultă dintr-o grilă de salarizare. Salariul este brut, însă din acesta rămân mai puţin de două treimi net. Sunt peste 7000 de profesori în judeţ şi este normal că salariile pleacă de la o anumită sumă şi ajung la altă sumă. Nu putem face niciodată discuţii pe cel mai mic sau cel mai mare salariu“, a precizat Daniel Bucătaru, inspector şcolar în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Veniturile cadrelor didactice au crescut după ce au obţinut în instanţă câştiguri cele 33% care s-au adăugat salariilor vechi, adică celor nereduse cu 25%. La polul opus se situează cadrele didactice debutante care au un venit lunar brut de 1500-1700 lei. (Dorohoinews.ro)

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web