Dorohoi News Logo

Activitate europeană încununată de succes la Liceul „Regina Maria” Dorohoi - FOTO

elevi Regina Maria Dorohoi

Deschiderea manifestată de Liceul „Regina Maria” către promovarea valorilor europene prin intermediul contactelor cu instituţii de învăţământ din Uniunea Europeană s-a concretizat în numeroasele acţiuni europene organizate la nivelul şcolii.

În perioada 2011-2013, instituţia a desfăşurat activităţi în cadrul  Proiectului Multilateral Comenius „Tradiţiile populare – o cale spre interculturalitate”, alături de şcoli provenind din Bulgaria, Franţa, Italia şi Grecia. Principalul obiectiv a fost acela de a promova tradiţiile prin intermediul limbilor străine.

Începând din septembrie 2013, liceul este partener cu şcoli din Luxemburg, Italia, Franţa şi Polonia, descoperind şi promovând împreună patrimoniul şi identitatea naţională în context european. Elevii sunt educaţi în spiritul promovării toleranţei, a egalităţii de şanse, a respectului reciproc. Dialogul intercultural crează contextul optim de învăţare a limbilor străine în total acord cu elementele de cultură şi civilizaţie europene.

În acelaşi timp, Liceul „Regina Maria” coordonează la nivel european Parteneriatul Şcolar Comenius Bilateral, în parteneriat cu instituţia de învăţământ Maison Familiale et Rurale din Chatte, Franţa. Proiectul urmăreşte dezvoltarea competenţelor personale ale elevilor prin dans şi teatru.
50 de elevi şi cadre didactice au  realizat până acum  mobilităţi în ţările partenere, urmând ca în luna aprilie a acestui an şcolar 26 de elevi şi profesori să reprezinte liceul la Reuniunea de proiect din Franta.

Activităţile desfăşurate trec şi prin filtrul calităţii! Astfel, vineri, 21 martie 2014, Liceul „Regina Maria” a participat  la Concursul Naţional „Made for Europe ”- etapa judeţeană, concurs de produse europene, realizate în cadrul parteneriatelor şcolare dezvoltate la nivel european. Liceul a participat cu trei produse realizate în cadrul proiectului „Tradiţiile populare – o cale spre interculturalitate” şi a obţinut toate cele trei premii puse în joc la secţiunea licee:

Premiul I – „Notre patrimoine” -Broşura de promovare a obiectivelor UNESCO din Bulgaria, Franţa, Italia, Grecia şi România – prezentat de eleva Pânzariu Diana, din clasa a X-a D
Premiul al II-lea şi Premiul pentru cel mai util produs – Dicţionarul multilingvistic „Kit de survie” – prezentat de elevul Pasăre Victor, din clasa a XI-a A
Premiul al III-lea şi Premiul pentru cel mai interesant produs – CD-ul de cântece tradiţionale „Les plus belles chansons traditionnelles de mon pays” – prezentat de eleva Ostafe Felicia, clasa a X-a D

Ce impact au aceste rezultate? Ne motivează să continuăm cu aceeaşi dăruire deschiderea către Europa întrucât diversitatea ei culturală şi lingvistică reprezintă valori pe care le transmitem copiilor noştri. (prof. Ciobanu Ilucă Cristina, prof. Gheorghiţă Geanina, coordonatori proiecte)

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un simplu „Click” - „Îmi place”, comunității noastre de cititori de pe pagina de Facebook.



 

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web