Respectând tradiția, Consiliul Național al Elevilor este, pentru al treilea an consecutiv, partener al Ministerului Educației Naționale în planificarea și organizarea activităților din cadrul programului „Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!”.
Săptămâna 7-11 aprilie 2014 va sta sub semnul non-formalului, elevii din întreaga țară urmând să desfășoare activități extracuriculare și extrașcolare, având un orar specific. Consiliul Național al Elevilor recomandă tuturor instituțiilor de învățământ preuniversitar organizarea activităților astfel încât să respecte următoarele tematici:
Luni: Artă/Activităţi artistice
Marţi: Sport/Activități Sportive
Miercuri: Cultură/Activităţi culturale
Joi: Voluntariatul/Activități de Voluntariat
Vineri: “Accentul cade pe tine!”
Scopul programului este de a implica copii preșcolari, elevii, cadrele didactice și părinții în activități care să corespundă intereselor și preocupărilor tinerilor, axându-se pe dezvoltarea aptitudiniilor și talentului cu care sunt înzestrați. Programul „Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!” reprezintă un mod perfect pentru stimularea creativității, atât în rândul elevilor, cât și în rândul profesorilor, prin propunerea de activități cât mai originale, care să se plieze pe nevoile lor. Aceste propuneri au fost făcute în primul semestru al anului școlar în curs, fiind dezbătute de către Consiliile Elevilor, apoi în cadrul consiliilor profesorale și selectate inițiativele agreate de majoritatea elevilor. Planificarea activităților ce se vor desfășura în cadrul programului în fiecare unitate de învățământ preuniversitar s-a făcut conform anexei la ordinul Ministerului Educației Naționale nr. 3818/2013, privind structura anului școlar 2013-2014.
Eduard MITITELU, președintele Consiliului Național al Elevilor, declară: „Invit colegii din întreaga țară să se implice activ în acest program. „Săptămâna Altfel” reprezintă șansa noastră să ne dezvoltăm, atât pe plan profesional, cât și personal. Este o oportunitate de care trebuie să beneficiem! Școala impune anumite rigori, anumite standarde, dar acest program permite elevilor din întreaga țară să iasă din rutină, să facă ceva nou, ceva ce îi va ajuta în viitor. Este important ca părinții și cadrele didactice să fie alături de noi, elevii, împreună să descoperim schimbările pe care le putem aduce comunității și astfel să se întărească relația dintre factorii ce compun triunghiul actului educațional: elevi-profesori-părinți. Totodată, rog autoritățile să se implice în cadrul activităților desfășurate în această săptămână, cu rolul de a descoperi potențialul generației de azi, dar mai ales de mâine. Dragi colegi, este momentul vostru, este șansa voastră de a vă descoperi, fiți altfel și rămâneți altfel!”