Dorohoi News Logo

„Plantăm arbori pentru sănătate” – activitate școlară realizată la Școala Gimnazială nr.1 Dumeni

dumeni

Grija faţă de mediu este componenta esenţială a dezvoltării morale, sociale, culturale şi spirituale. Copiii trebuie să se familiarizeze de la cea mai fragedă vârstă cu aceasta.

Elevii de la Școala Gimnazială Nr.1 Dumeni din comuna George Enescu au desfășurat o activitate de ecologie în cadrul „Săptămânii Altfel – Să știi mai multe, să fii mai bun !”, cu titlul „Plantăm arbori pentru sănătate”. Aceștia și-au propus să planteze arbori pe un teren viran din comuna lor.

Activitatea a fost realizată cu sprijinul silvicultorilor de la Districtul Silvic din cadrul Liceului Teoretic „Anastasie Bașotă” din comuna Pomîrla care ne-au donat un număr de 250 de puieti. Elevii școlii noastre, împreună cu domnul director Dumbravă Ciprian-Claudiu și coordonați de doamnele profesor Precob Mirela, Ojog Ana-Maria și Gafițanu Irina au adus puieții din pădure care ulterior au fost plantați pe terenul desemnat de primăria comunei pentru plantare.

Totul s-a desfășurat ca o sărbătoare, în prima zi a „Săptămânii Altfel”, copiii simțind că au contribuit cu adevărat la protecţia mediului care ne înconjoară. Elevii  au participat afectiv, implicându-se  cu  toată dragostea pentru realizarea cu succes a activității.

În  momentul în care am stabilit această activitate, ne-am gândit că putem aprinde o scânteie a sentimentului de stimă faţă de sine, față de natură.

Pentru a avea un stil de viaţă sănătos, copiii trebuie educaţi în spiritul unei atitudini pozitive faţă de mediul înconjurător în vederea formării unei conştiinţe civice şi a unui comportament participativ pentru însuşirea unor reguli cu caracter ecologic ce vizează asigurarea echilibrului dintre sănătatea individului, societăţii și a mediului.

Menirea noastră ca dascăli este aceea de a deschide mintea şi inima copiilor de a-i ajuta să privească natura ca pe o prietenă, care are nevoie de dragostea şi respectul nostru.

Se impune cultivarea interesului faţă de menţinerea unui mediu natural echilibrat, propice vieţii, dar şi a unui comportament favorabil ameliorării relaţiilor dintre om şi mediul natural în care trăieşte. Pornind de la aceste considerente am convenit ca și pe viitor să desfășurăm astfel de activități.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un simplu „Click” - „Îmi place”, comunității noastre de cititori de pe pagina de Facebook.



 

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web