Urmărind dezvoltarea personală prin intermediul artei, elevii Liceului „Regina Maria″ au participat în perioada 6-17 aprilie 2014 la Reuniunea de proiect organizată în cadrul Proiectului Bilateral Comenius, „Développement personnel à travers la danse et le théâtre″, nr. de referință 13-PBL-13-BT-RO-FR, dezvoltat în cadrul Programului de Învăţare pe tot parcursul vieţii (LLP), finanţat de Comisia Europeană.
Reuniunea de proiect a avut loc în Franța, în regiunea Rhône-Alpes, la unitatea școlară parteneră, Maison Familiale et Rurale, Chatte, departamentul Isère unde Liceul „Regina Maria″ a fost reprezentat de douăzeci și unu de elevi și cinci profesori.
Elevii au participat la o serie largă de activități ce urmăresc dezvoltarea competențelor sociale și de comunicare în limba franceză, dezvoltarea personală prin teatru și dans, promovarea egalității, toleranței, a dialogului intercultural, promovarea patrimoniului național în context european. Reprezentative pentru teatrul european, piesele dramaturgilor I.L. Caragiale și Molière au constituit adevărate provocări pentru liceenii deveniți actori amatori. Elevii Liceului „Regina Maria″ au pus în scenă versiunea în franceză a piesei „O noapte furtunoasă″ în timp ce Molière a fost reprezentat de partenerii francezi prin scenete simbolice.
Cu o valoare incontestabilă în dezvoltarea personalității, dansurile au completat seria activităților de succes. Astfel, elevii au învățat, au exersat, au practicat în final cu multă măiestrie dansuri de salon, dansuri sportive, dansuri de societate și dansuri tradiționale specifice regiunii Rhône-Alpes și Moldovei. Costumele tradiționale au oferit culoare locală și o imagine complexă a spiritului național, alături de cântece tradiționale remarcabile.
Elevii au avut parte de activități complexe din domeniul teatrului și al dansului, prin prezentări teoretice, mese rotunde pe tema „Rolului artei în cultivarea frumuseții, a echilibrului personal și în dezvoltarea armonioasă a individului″, expoziția de dansatori celebri și biografiile lor, vizionarea pieselor „Notre Dame de Paris″ și „Qu’est-ce qu’on mange?″, lansarea kitului de supraviețuire conținând formule uzuale din limbile franceză, română și engleză.
Activitățile comune din cadrul proiectului vor continua până în august 2015, urmând ca în luna octombrie 2014 Liceul „Regina Maria″ să găzduiască cea de-a doua Reuniune de proiect. (prof. Ciobanu Ilucă Cristina, prof. Gheorghiță Geanina, coordonatori proiect)