Dorohoi News Logo

Sindicaliștii din învățământ cer sprijin conducerii PDL Dorohoi

Liviu Romaniuc

Liderii sindicali din învățământul dorohoian au fost prezenți astăzi la sediul Partidului Democrat Liberal (PDL) Dorohoi unde au avut întrevederi cu conducerea locală a acestei formațiuni politice în speranța unei rezolvări referitoare la plata obligațiilor salariale datorate profesorilor.

“În cadrul proiectului nostru de contactare al autorităților locale privind rezolvarea problemei salariale pentru colegii noștrii din învățământ, am aflat din întâmplare că la sediul PDL Dorohoi  ar fi o întâlnire a conducerii locale a partidului de guvernământ, pentru o acțiune care urma să se desfășoare astăzi  și am considerat că este momentul să mergem la dumnealor să ne spunem păsurile.  Am fost ascultați cu atenție de către domnul Dr. Valerian Andrieș, președinte al PDL Dorohoi și de doamna Dr. Rodica Huțuleac, care au promis că în cursul zilei de luni vor face demersuri pentru a rezolva problema salarială sperând ca până la sfârșitul săptămânii să reușească deblocarea sumelor necesare plății salariilor. Noi i-am ascultat, dar ne vom continua demersurile propuse, vom continua prin a merge și la celelalte formațiuni politice, să aflăm și poziția acestora, în încercarea deblocări acestei situații”, a declarat pentru Dorohoi News, Liviu Romanescu preşedinte Sindicatul Liber din Învăţământ Dorohoi.

Vă reamintim că în cursul săptămânii trecute, mai exact joi și vineri, cadrele didactice de la Colegiul Grigore Ghica Dorohoi au recurs la acțiuni de protest, motivul fiind neplata drepturilor salariale conform Contractului Colectiv de Munca. Refuzul cadrelor didactice de a intra la cursuri a fost o acțiune de protest spontană, la care sindicatele nu au avut nici un amestec.  (Dorohoinews.ro)

Autor: DorohoiNews.ro

 

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web