Dorohoi News Logo

Consiliul National al Elevilor: Recomandări privind alegeri europarlamentare din 25 mai 2014

Consiliul National al Elevilor

Având în vedere faptul că, în data de 25 mai, cetățenii Uniunii Europene vor putea să-și aleagă reprezentanții în Parlamentul European, Consiliul Național al Elevilor, structură condusă de botoșăneanul Eduard MITITELU,  solicită tuturor partidelor politice, școlilor și Inspectoratelor Școlare să nu desfășoare activități și să nu distribuie în școli materiale cu caracter politic, în vederea respectării conduitei actului educațional.
   
Consiliul Național al Elevilor încurajează ca orice încălcare a acestei conduite să fie raportată către instituțiile autorizate si la adresa: [email protected], astfel încât orele de curs și activitățile extracuriculare să se desfășoare într-un mod corect, apolitic. Astfel de activități sunt interzise prin Legea Educației Naționale, art. 7, alineatul (1): ”În unitățile, în instituțiile de învățământ și în toate spațiile destinate educației și formării profesionale sunt interzise activitățile care încalcă normele de moralitate și orice activități care pot pune în pericol sănătatea și integritatea fizică sau psihică a copiilor și a tinerilor, respectiv a personalului didactic, didactic auxiliar și nedidactic, precum și activitățile de natură politică și prozelitismul religios.”
   
Structura reprezentativă a elevilor din România încurajează elevii ce au împlinit vârsta necesară pentru vot să-și exprime acest drept stipulat în Constituția României  - capitolul II, art. 36, alineatul (1): „Cetăţenii au drept de vot de la vârsta de 18 ani, împliniţi până în ziua alegerilor inclusiv.”   
   
Consiliul Național al Elevilor (CNE) din România este structura reprezentativă a elevilor la nivel național, promotor al proiectelor și programelor care încurajează dezvoltarea personală a elevilor, voluntariatul și implicarea în comunitate. Scopul principal al Consiliului Național al Elevilor este de a apăra și promova drepturile și interesele elevilor și de a implica elevii în actul educațional, viața civică, socială și culturală. CNE funcționează ca structură consultativă a Ministerului Educației Naționale, fiind înființat în anul 2007, în baza OMECT nr. 2782. În prezent funcționează în baza Regulamentului de Organizare şi Funcţionare aprobat prin OMECTS 4247/2010. Consiliul Național al Elevilor reprezintă elevii în fața instituțiilor și organismelor relevante,acționează ca organism care sprijină toate substructurile sale și utilizează orice modalități legale și legitime pentru a-și atinge obiectivele.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un simplu „Click” - „Îmi place”, comunității noastre de cititori de pe pagina de Facebook.



 

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web