Dorohoi News Logo

Elevii de la Vlahuță Șendriceni au parcurs prima săptămână de stagiu în Franța

Franta

Grupul de 10 elevi și un cadru didactic  de la unitatea din Șendriceni  plecați în Franța pe 6 martie în cadrul proiectului ”ELEVUL ȘI TRANZIȚIA DE LA ȘCOALĂ LA LOCUL DE MUNCĂ”,  cod LLP-LdV/IVT/2009/RO/048 au finalizat prima săptămână a stagiului.

Au fost organizate activități specifice pe exploatația Liceului din Chambray, în ferma didactică, la Centrul ecvestru, și la o fermă de creștere a porcilor.   În această perioadă  în afara celor 6 ore  zilnice de stagiu, elevii au participat la 15 ore de pregătire lingvistică în limba franceză și la o oră de evaluare a competențelor dobândite. Cursurile au fost susținute de cadre didactice de la unitatea parteneră, tematica urmărind dezvoltarea competențelor de comunicare a participanților cu accent pe informațiile tehnice utilizate în stagiu.

Sâmbăta și duminica acestui weekend au fost petrecute în Paris, elevii având posibilitatea de a vizita marile atracții turistice ale capitalei franceze.

Pentru perioada următoare sunt planificate stagii la Neuborg și Evreux, la stații de epurare și la Laboratorul departamental de analiză a calității mediului.
 
Sâmbăta și duminica viitoare vor fi petrecute în familiile elevilor francezi, prilej de a lega prietenii durabile , dar și de a dezvolta capacitatea elevilor de a se integra într-un nou mediu socio-cultural.
Monitorizarea activităților participanților se realizează zilnic de profesorul însoțitor, ALINA DANIELA Surdu, și de către tutorii desemnați în locațiile de stagiu.

Stagiul se va finaliza pe 27 martie, proiectul în valoare de 36.002 Euro fiind finanțat de către ANPCDEFP din fonduri europene. (DorohoiNews.ro)

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web