Copiii cu nevoi speciale de la Fundația Star of Hope împreună cu copiii de la Grădinița „Ștefan cel Mare și Sfânt”, grupa „Iepurașii” coordonați de prof. Nicoleta Gavrilescu și educ. Alina Druțu cât și grupa „Albinuțe” coordonați de prof. Doinița Guriuc și prof. Camelia Pânzariu au desfășurat o activitate de socializare „Hai să ne jucăm, să ne bucurăm!”.
Socializarea trebuie făcută posibilă pentru orice copil, pentru orice persoană cu dizabilităţi, atât în familie cât şi în grădiniţă, în şcoală, în grupuri sociale, în comunitatea locală. Acesta este principiul pe care Fundația Star of Hope îl susține și in parteneriat cu dir. prof. Doinița Dupu, cadrele didactice de la Grădinița Ștefan cel Mare și Sfânt îl dezvoltăm în Dorohoi prin activitățile lunare pe care le desfășurăm.
Putem să socializăm copiii cu dizabilităţi, indiferent dacă ştim cauza dificultăţilor sale (tulburări de dezvoltare, leziuni neurologice). Cel mai important lucru este ajutorul timpuriu dat copilului (în familie, grădiniţă, şcoală). Atitudinea pozitivă zilnică a adultului faţă de copilul cu dizabilităţi îl poate ajuta efectiv în dezvoltarea capacităţilor de comunicare. Folosind eficient capacităţile noastre de comunicare, vom putea stimula modul de comunicare al copilului.
Copilul cu dizabilităţi trebuie considerat ca făcând parte din societate. Nu putem să-l ascundem, nu are nevoie de milă, ci de sprijinul nostru, permiţându-i să trăiască alături de ceilalţi copii, ca parte integrantă a comunităţii cu acces direct la educație și joc.
Socializarea reprezintă procesul psihosocial prin care copilul neajutorat devine treptat o persoană conştientă de sine, integrată în tipul de cultură în care s-a născut.