În perioada 7-11 iulie 2014, la București, s-a desfășurat întâlnirea de lucru a Biroului Executiv al Consiliului Național al Elevilor. În cadrul acestui eveniment, s-au purtat discuții cu reprezentanții Ministerului Educației Naționale, Ministerului Tineretului și Sportului, ai Senatului și ai Guvernului României.
În cadrul întâlnirii cu Ministrul Educației Naționale, prof. univ. dr. Remus PRICOPIE, s-a stabilit ca până la data de 1 septembrie 2014, odată cu Regulamentul de Funcționare al Consiliilor de Administrație și al Regulamentului de Organizare Internă și de Funcționare al unităților de învățământ preuniversitar să se aprobe și cel mai important document al elevilor din România – Statutul Elevului. În ceea ce privește prezența reprezentantului elevilor în cadrul ședințelor Consiliului de Administrație, decizia luată în absența acestuia va fi nulă, excepție făcând o serie de situații care vor fi precizate de către Ministerul Educației Naționale alături de CNE. Un alt punct de pe agenda întâlnirii l-a reprezentat situația Diplomelor de Bacalaureat, aceasta urmând să se soluționeze în colaborare cu reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe pentru ca universitățile din afară să recunoască acele adeverințe care vor substitui, temporar, diplomele absolvenților.
De asemenea, Consiliul Național al Elevilor a propus ca reprezentații elevilor să-și aducă aportul asupra revizuirii programei școlare, printr-o serie de propuneri, în contextul în care aceasta nu este adaptată nevoilor elevilor și condițiilor socio-economice.
Miercuri, 9 iulie, Biroul Executiv a participat la Ședința de Guvern în cadrul căreia s-a aprobat hotărârea prin care elevii care au obținut media 10 la Evaluarea Națională, respectiv Bacalaureat vor fi premiați de către Guvernul României cu 2.000 lei, respectiv 3.000 de lei, prim-ministrul Victor PONTA încurajând Consiliul Național al Elevilor să promoveze aceste reușite. Tot în cadrul acestui eveniment, Ministrul Educației Naționale, prof. univ. dr. Remus PRICOPIE, a prezentat altor membri ai executivului structura reprezentativă a elevilor din România și câteva aspecte privind activitatea acesteia.
O altă întâlnire de pe agenda de lucru a reprezentanților elevilor a fost discuția liberă purtată cu președintele Comisiei de Învățământ din cadrul Senatului României, prof. dr. univ. ing. Ecaterina ANDRONESCU, cu privire la digitalizarea sistemului de învățământ.
În urma întâlnirii cu Ministrul Secretar de Stat din cadrul Ministerului Tineretului și Sportului, Cristian COSMIN, Consiliului Național al Elevilor i s-a aprobat cererea de a fi din nou membru din Consiliului Consultativ pentru Probleme de Tineret și cu această ocazie au fost dezbătute inițiative pentru tinerii din România.