Dorohoi News Logo

Ziua Europeană a Limbilor Străine sărbătorită la Şcoala Gimnazială „Mihail Kogălniceanu” Dorohoi - FOTO

Scoala Gimnaziala Mihail Kogalniceanu Dorohoi

Incepând cu anul 2001, ziua de 26 septembrie este dedicată celebrării limbilor europene. Cu ocazia Zilei Europene a Limbilor, în Europa sunt organizate sute de activităţi de celebrare  a diversităţii nostre lingvistice şi de încurajare a învăţării limbilor străine.

Această sărbătoare îşi propune sensibilizarea publicului faţă de plurilingvism în Europa, cultivarea diversităţii culturale şi lingvistice şi încurajarea învăţării limbilor străine de către toţi europenii, la şcoală sau în afara acesteia.

După tradiţia instituită în Europa începând cu anul 2001, Ziua Europeana a Limbilor a fost sărbătorită, vineri, 26 septembrie 2014 şi la Scoala Gimnazială „Mihail Kogălniceanu” Dorohoi, printr-o serie de activitati în cadrul proiectului „Curcubeul limbilor” (18 – 26 septembrie), menite să încurajeze învăţarea limbilor străine, să celebreze diversitatea lingvistică şi culturală a Europei în era globalizării.

Din seria manifestărilor au făcut parte:
1. „Ziua Europeană a limbilor” – moment introductiv aparţinănd elevilor din clasa a VIII-a cu un material Ppt, despre semnificaţia zilei de 26 septembrie, oraşele multilingve, necesitatea cunoşterii unei limbi străine în context European, modalităţi de învăţare a limbilor străine şi curiozităţi despre limbile vorbite în Europa.
2. „Let’s play with numbers” – joc didactic-limba engleză şi matematică.
3. „L’ Alphabet parlant“ –joc didactic în limba franceză.
4. „Did you get the message” – activitate în limba engleză pe marginea unui document autentic
5. „Recunoaşte imaginea” - concurs de cultură generală despre simbolurile ţărilor europene, echipele participante primind diplome în ordinea clasării.
6. „Curcubeul limbilor” – moment artistic de muzică şi poezie în limbile franceză, engleză, italiană şi spaniolă.
7. „Arborele limbilor” – produsul final al proiectului realizat de fiecare din cele patru echipe participante.

Pentru cadrele didactice coordonatoare, pentru elevii implicaţi în proiect şi pentru ceilalţi participanţii (cadre didactice, elevi, părinţi), ziua de 26 septembrie a fost o ocazie de a petrece momente frumoase învăţând şi altfel, decât în mod obişnuit şi contribuind la crearea unei atmosfere plăcute, menite să stimuleze interesul, dorinţa de a se familiariza şi învăţa şi alte limbi străine decât cele studiate la şcoală.

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un simplu „Click” - „Îmi place”, comunității noastre de cititori de pe pagina de Facebook.



 

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web