În perioada 14-24 octombrie 2014, Liceul „Regina Maria" a fost gazda Reuniunii de proiect desfășurate în cadrul Parteneriatului Școlar Comenius Bilateral Dezvoltare personală prin dans și teatru", nr. de referință 2013-1-RO1-COM07-29604 1, finanțat de Comisia Europeană în cadrul Programului de Învățare pe Tot Parcursul Vieții.
O echipă de 26 de elevi și profesori provenind de la școala parteneră, Maison Familiale et Rurale din Chatte, regiunea Rhône-Alpes, a desfășurat activități de promovare a dialogului intercultural, de cultivare a toleranței, de descoperire a patrimoniului cultural și de dezvoltare a personalității prin intermediul dansului și teatrului.
Vizita la Primăria Dorohoi, vizita școlii și participarea corespondenților francezi la orele de curs, mini-concertul de pian susținut de elevul Răzvan Borșan la Muzeul "George Enescu", vizita ghidată la Biserica de Lemn din Dorohoi au constituit elemente esențiale în descoperirea mediului social, cultural și educațional românesc.
Atelierele de dans modern și dans tradițional au fost organizate sub îndrumarea d-lui Constantin Dicu de la Clubul Copiilor Dorohoi la Casa de Cultură a municipiului. Un element deosebit l-au constituit orele de limbă română, în care, prin intermediul jocului, partenerii francezi au dezvoltat competențe de comunicare lingvistică. "Romeo și Julieta" lui Shakespeare, pusă în scenă de elevii francezi, a fost completată de parodia scrisă de Andreea Verinceanu și interpretată de elevii provenind din ambele țări. Talentele elevilor din cele două instituții europene au constituit subiectul unui spectacol de anvergură, în care dansul, cântecul, sportul, pictura și alte mici talente abia descoperite au adus mai aproape ideea că împărtășim emoții comune iar limba franceză are puterea de a fi liantul tinerei generații. Grație Ansamblului „Mugurelul" condus cu deosebită măiestrie de dl. profesor Dupu Marcel, tradițiile românești au oferit o lecție de durabilitate și autenticitate.
Vizitele profesionale realizate cu sprijinul partenerilor locali la Liceul Tehnologic „Al. Vlahuță" Șendriceni, Dorolact și Panagro au completat imaginea regiunii, foarte importante din perspectiva partenerilor francezi provenind din învățământul profesional și tehnic.
„Sper ca ceea ce am construit împreună în acești doi ani să fie fundația a numeroase proiecte comune, proiecte care îi vor ajuta pe tinerii noștri să crească, să se dezvolte armonios ca cetățeni europeni, să trăiască mai bine într-o Europă unită" – a declarat Brigitte Pion-Roux, coordonatoarea de proiect de la Maison Familiale et Rurale, Chatte, Franța.