Dorohoi News Logo

Săptămâna Educaţiei Globale - Securitatea Alimentației la Şcoala Gimnazială „Dimitrie Pompeiu” Broscăuţi - FOTO

Broscauti saptamana educatiei globale02

„Lucrurile nu sunt bune sau rele în sine, gândirea noastră le face să fie astfel” William Shakespeare

De-a lungul întregii săptămâni s-au desfășurat la Școala Gimnazială „Dimitrie Pompeiu” Broscăuţi o serie de activități menite să marcheze Săptămâna Educaţiei Globale. Fie prin activități individuale la clasă, fie prin activități în parteneriat s-a încercat responsabilizarea elevilor și conștientizarea de către aceștia a conceptului general de „alimentație sănătoasă”. La activități a participat în calitate de invitat directorul școlii – prof. Apostol Iuliana – Andreea.

•Ed. Lupu Maria
În cadrul activității intitulate „Carnavalul toamnei” d-na ed. împreună cu preșcolarii pe care îi coordonează au desfășurat un moment artistic ce a constat în recitarea de poezii și o scenetă pe roluri: „Legume și fructe”.

•Ed. Lazariuc Alina (Grupa Piticilor) și înv. Saveliev Alina (clasa pregătitoare)
Activitatea intitulată „Mărul, prietenul nostru!’’ a reunit preșcolarii și elevii clasei pregătitoare pentru a marca Săptămâna Educaţiei Globale.

Activitatea a debutat cu discuţii referitoare la piramida alimentelor, copiii grupându-se apoi  în echipe, pentru a realiza în diferite tehnici de lucru, lucrări ce reprezintă acest „prieten sănătos-mărul’’ nelipsitul aliment de pe masă  noastră. La  finalul activităţii copiii şi-au expus lucrările într-o expoziţie, savurând apoi mere delicioase şi sănătoase.

•Prof. Zugravu Luminița – Mariana (clasa a II-a) și prof. Popovici Elena (clasa a IV-a)

În cadrul activității „Mănănci sănătos, crești sănătos” au fost realizate:
-    Piramida alimentelor;
-    Planșe: „Alimente sănătoase – un plus de sănătate” „Suntem ceea ce mâncăm”
-    Joc de rol „Floarea sănătății”
-    Compunerea unor scrisori „Vreau să trăiesc sănătos!”

Elevii s-au familiarizat cu problemele globale referitoare la alimente și alimentație. Și-au asumat roluri și responsabilități din viața socială.

•Prof.  Purușniuc Constantin – activități realizate:
-    „Piramida alimentelor” – prezentare Power Point
-    Salata de legume realizată de elevi împreună cu învățătorul clasei, salată pe care au consumat-o împreună.

•Prof. Mihai Mihaela:
În cadrul Parteneriatului educațional încheiat între clasa a V-a B (diriginte prof. Mihai Mihaela) și clasa a VI-a (diriginte prof. Ursachi Gabriela Mimi) de la Școala Gimnazială nr. 1 Corlăteni, elevii Școlii Broscăuți au fost oaspeții colegilor de la Școala Corlăteni și au desfășurat împreună următoarele activități:
-    Scenetă „Procesul vitaminei C”
-    Concurs „Ghicește ce mănânci!”

•Prof. Harapu – Sinculei Ionela
A realizat împreună cu elevii clasei a V – a A planșe cu mesaje, respectiv semnale de alarmă asupra alimentelor ce ne distrug sănătatea. Plecând de la sintagma Mai multă culoare în farfurie, elevii au putut viziona filmulețe ce cuprindeau un plan alimentar sănătos pentru  copii, mai exact un plan care include trei mese principale care să conţină o varietate de alimente.

Profesorul a reușit să găsească  împreună cu elevii răspunsurile unor întrebări precum: Cum să ne asigurăm că în hrana noastră se află o proporție perfectă de nutrienți, vitamine, minerale și grăsimi bune ? Cum să ne apărăm de invazia mâncărurilor nesănătoase? - prin expoziția directă a unor produse de consum, destul de agreate de copii, în special în timpul pauzelor de la școală, dar suficient de nocive.

•Prof. Nigel Paula
Elevii clasei a VII-a au realizat o planșă „MÂNCARE SĂNĂTOASĂ vs. FAST-FOOD... JUNK – FOOD” și au preparat o salată de fructe pe care au consumată împreună.

•Prof. Olariu Mihaela-Cătălina
Elevii claselor a V-a și a VI-a au realizat desene cu tema „Poluarea solului”, iar elevii clasei a VIII-a au încercat, prin distribuirea de fluturași să tragă un semnal de alarmă asupra efectelor nocive pe care le au E-urile conținute de alimente. Eleva Narcisa Răpiga a realizat o prezentare Power Point care a avut subiect E-urile din alimentație.

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un simplu „Click” - „Îmi place”, comunității noastre de cititori de pe pagina de Facebook.



 

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web