Dorohoi News Logo

„Săptămâna educației globale” la Şcoala Gimnazială nr. 1 Hilişeu-Horia - FOTO

Scoala Hiliseu Horia 01

Şcoala gimnazială nr 1 Hilişeu-Horia a derulat între 17 şi 21 noiembrie Programul „Săptămâna educației globale” tema de anul acesta fiind „Securitatea alimentației”.

În Săptămâna Educaţiei Globale cadrele didactice au încurajat toţi preşcolarii şi elevii să participe la activităţi educative în domeniul alimentaţiei sănătoase şi au antrenat atât părinţii căt şi reprezentanţii comunităţii locale la teme ca: alimentaţia raţională, apa şi hrana sănătoasă, calitatea produselor alimentare, risipa alimentelor, conservarea hranei, protecţia consumatorului, foametea şi malnutriţia, criza globală a hranei, responsabilitatea ecologică.

Scopul programului a fost de a forma/consolida deprinderile de alimentaţie sănătoasă
Obiectivele programului au fost:

-  Reducerea consumului de alimente nesănătoase în rândul elevilor   
 -  Promovarea unor comportamente alimentare sănătoase adecvate sănătaţii fizice şi psihice a elevilor;
- Conştientizarea părinţilor despre efectele alimentaţiei asupra randamentului şcolar al elevilor;    
- Adoptarea unui comportament sănătos privind mişcarea zilnică susţinută;
- Conştientizarea tinerilor că un mediu poluat ne afectează sănătatea.

Principalele activităţi desfaşurate au vizat realizarea şi prezentarea unor materiale audio-video privind importanţa alimentaţiei sănătoase; realizarea de către  participanţi a unor desene/postere/colaje privind tematica activităţii; realizarea de expoziţii culinare – prezentare/concurs – cel mai sănătos/bio preparat culinar.

Iată câteva activităţi derulate în structurile şcolii: „Suntem ceea ce mâncăm” la structura Iezer, „Stil de viaţă sănătos” „Eticheta – produs” „Dezordini alimentare” la structura Hilişeu-Crişan, „Piramida alimentelor” - mâncare sănătoasă pentru un corp sănătos, Vizionare documentare despre modul cum sortăm alimentele sănătoase şi ce impact au e-urile asupra corpului uman, „Master-chef junior” -mâncare sănătoasă;

Considerăm că scopul programului a fost atins prin sensibilizarea întregului colectiv de preşcolari şi elevi privitor la „Securitatea alimentației” fapt demonstrat de calitatea materialelor create de aceştia. (coordonator educativ - prof. Iulian Cătălin Nechifor)

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un simplu „Click” - „Îmi place”, comunității noastre de cititori de pe pagina de Facebook.



 

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web