Dorohoi News Logo

„Bucuria de a dărui” – maraton de evenimente caritabile organizat de Liceul Pomîrla în parteneriat cu alte unităţi de învăţământ din judeţ - FOTO

Liceul Pomirla elevi01

În aşteptarea sărbătorilor de iarnă Liceul Teoretic „Anastasie Başotă” Pomîrla a organizat pe data de 21 decembrie 2014, în parteneriat cu Primăria Pomîrla, Liceul Tehnologic Plopenii Mari-Ungureni, Şcoala Gimnazială „Nicola Iorga” Dersca, Şcoala Gimnazială Nr.1 Hilişeu-Horia, Şcoala Gimnazială „Ioan Murariu” Cristineşti, Şcoala Gimnazială Nr.1 Dorohoi şi Liceul Tehnologic Special „Ion Pillat” Dorohoi, o acţiune de strângere de bunuri şi fonduri destinate persoanelor instituţionalizate la C.R.R. Dersca sub egida „DAR DIN DAR SE FACE RAI”.

Acest proiect educaţional, început în anul 2004, ajuns acum la a zecea ediţie a fost încununat de participarea unui număr de peste 100 de elevi, 10 cadre didactice şi foşti elevi-voluntari ai şcolilor implicate în acestă acţiune (Chelariu Adrian şi Ichim Claudiu  de la Pomîrla, în prezent studenţi, dar şi elevele Şurubaru Oana, Bursuca Alexandra-Georgiana, Vacniuc Bianca-Elena de la Borzeşti-Ungureni, în prezent continuându-şi studiile la diverse licee din municipiul Botoşani), iar scopul comun al acestora a fost acordarea de sprijin, afectivitate şi înţelegere unora din celor mai defavorizate şi vulnerabile categorii sociale.

A fost o acţiune prin care, copiii au pregătit momente artistice dedicate sărbătorilor de iarnă ce au cuprins scenete cu Naşterea Domnului, colinde, urături, jocul caprei, jocul ursului şi sorcova pentru ca în acest mod să se aducă bucurie în sufletele  de la Dersca. Momentul cel mai emoţionant al zilei a fost reprezentat tot de un moment artistic, pregătit de această dată de către persoanele instituţionalizate la Dersca, demonstând în acest fel dorinţa lor de a se afirma ca oameni demni, hotărâţi, oferind o adevărată lecţie de viaţă atât copiilor dar şi profesorilor care s-au deplasat la Dersca.

Toate instituţiile şi unităţile de învăţământ participante în proiect au realizat donaţii în bani şi diverse produse, realizându-se un număr de 44 de cadouri pentru persoanele instituţionalizate de la C.R.R Dersca. Resursele financiare alocate pentru acest proiect s-au ridicat la peste 2300 lei fiind distribuite astfel:

1.Liceul Teoretic „Anastasie Başotă” Pomîrla – 913 lei
2.Liceul Tehnologic Plopenii Mari-Ungureni – 450 lei
3.Şcoala Gimnazială „Nicola Iorga” Dersca – 300 lei 
4.Şcoala Gimnazială Nr.1 Hilişeu-Horia – 250 lei
5.Şcoala Gimnazială „Ioan Murariu” Cristineşti – 150 lei
6.Angajaţii C.R.R. Dersca – peste 300 lei

Banii au provenit din donaţii ale profesorilor, elevilor şi altor persoane dornice să aducă un gând bun în preajma sărbătorilor de iarnă. Pe lângă cele 44 de cadouri oferite  persoanelor instituţionalizate de la C.R.R Dersca, aceştia au mai fost recompensaţi cu peste 10 lei fiecare ca urmare a momentului artistic pregătit pentru oaspeţii din şcolile partenere.

Profesorii, persoanele cu suflet mare şi instructorii de educaţie care şi-au adus contribuţia financiar la reuşita acestui proiect educaţional de voluntariat au fost:
·    Prof. Gurzu-Timofti Lucia, prof. Jîşcanu Bogdan - Maricel, prof. Gurzu Constantin în calitate de coordonatori, prof. înv. primar Diţu Doru, prof. Ionel Florin, prof. Apostol Marcela, prof. Gavril Tiberiu-Cristian, înv. Honceriu Emilia, prof. Gorgan Simona, prof. Păduraru Mara, prof. Crihan Ana-Maria, prof. Gavril Iulia, prof. Merticaru Aurelia, prof. Chicireanu Luisa  de la Liceul Teoretic „Anastasie Başotă” Pomîrla;
·    Prof. Apostol Alexandru de la Liceul Tehnologic Plopenii Mari-Ungureni în calitate de coordonator proiect;
·    D-na şef de centru Modrean Iuliana, d-na pedagog de recuperare Agrigoricioaie Floricica si ceilalti angajaţi din partea C.R.R. Dersca;
·    Prof. înv. primar Agrigoricioaie Ionel de la Şcoala Gimnazială „Nicolae Iorga” Dersca în calitate de coordonator proiect;
·    Prof. Filip Otilia în calitate de coordonator, prof. Enache Adriana şi prof. Statulă Laura de la Şcoala Gimnazială Nr.1 „Hilişeu-Horia”;
·    Prof. Amihalachioae Aniela de la Şcoala Gimnazială „Ioan Murariu” Cristineşti;
·    Înv. Honceriu Gheorghe de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Vîrful Cîmpului;
·    Din partea Primărie Pomîrla au contrubuit d-l Primar Chelariu Dumitru şi d-na secretar Chelariu Elena-Corina;
·    Asistent social Apostol Roxana din Pomîrla;
·    Instructor de educaţie Atitieni Silvia de la Centrul de plasament „Speranţa” Pomîrla.

Împreună cu elevii şi părinţii, cadrele didactice menţionate au participat preţ de câteva ore la un program ce a lăsat  urme adânci în sufletul tuturor. S-a reuşit astfel includerea persoanelor izolate din punct de vedere social în viaţa comunităţii locale, dar şi angajarea tuturor celor interesaţi într-un program educaţional de activităţi extraşcolare diverse. Toate persoanele implicate direct în acestă acţiune au plecat de la Dersca mai fericite, mai bune, căci voluntariatul este hrană pentru suflet – aici îşi găsesc locul doar cei ce simt, doresc şi pot cu adevărat să ajute.

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un simplu „Click” - „Îmi place”, comunității noastre de cititori de pe pagina de Facebook.



 

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web