Dorohoi News Logo

Elevii seminariști din Dorohoi, participanți la Concursul național „Creangă...la el acasă” - FOTO

Seminarul Teologic - Concursul national Creanga...la el acasa - Dorohoi_08

După cum bine se știe, săptămâna 6-10 aprilie 2015 este săptămâna „Școala altfel-să știi mai multe, să fii mai bun”. Elevi ai Seminarului Teologic Liceal „Sf. Ioan Iacob” Dorohoi, coordonați de Prof. Ignat Cristina, Pr. Prof. Crețu Vasile Ionuț și Pr. Prof. Budacă Teodor, s-au deplasat în perioada 6-7 aprilie a.c. la Tg. Neamț, unde a avut loc cea de-a VI-a ediție a Proiectului Educativ cu participare internațională „Creangă...la el acasă”, înregistrat în CAER la poziția 1023.

Proiectul s-a născut din dorința de a contribui la îmbogățirea spirituală a elevilor și vizează trei secțiuni: creație, proiecte și dramatizare.

La prima secțiune, Creație, elevii seminariști au obținut rezultate deosebite. Astfel, sub îndrumarea Prof. Ignat Cristina, Pleșca Ștefan a obținut Premiul I, Constantin Cosmin-premiul al II-lea, iar Avădăni Elena Premiul al III-lea; Micuțaru Iuliana, Bacrău Codruța, Burduja Maria, Sofronia Bogdan, Chițac Marius, Furtună Diana, Ibănișteanu Roxana, Murariu Cezar și Pleșca Daniela au obținut Mențiune.

Eleva Prodan Roxana, coordonată de Prof. Butescu Gianina a obținut, de asemenea, Mențiune. Pentru secțiunea Proiecte, elevii Gheorghiță Alexandru, Ciornei Radu, ȘtefanIlie, Burduja Magda și Avădăni Elena au realizat o machetă intitulată „Cetatea Neamțului și Ozana cea frumos curgătoare”, iar munca lor a fost răsplătită cu Marele Premiu.

La cea de-a treia secțiune, Dramatizare, trupa de teatru HARIS a participat, la această ediție, în calitate de invitat special, ca urmare a obținerii trofeului acestui concurs la edițiile anterioare. Trupa a  prezentat piesa „De la cireșe la urat”, în regia Prof. Ignat Cristina, în colaborare cu  Pr. Prof. Crețu Vasile Ionuț și Pr. Prof. Budacă Teodor. A avut o prestație de excepție, apreciată și de membrii juriului, din care a făcut parte și Prof. Univ. Constantin Parascan, Membru al Uniunii Scriitorilor din România și Asist. Univ. Dr. Cosmin Iațeșen de la Universitatea de Arte „George Enescu”din Iași. De asemenea, elevii Seminarului au participat și la prima ediție a Concursului de interpretare artistică, organizat de Colegiul Tehnic „Ion Creangă” Tg. Neamț, unde au obținut următoarele rezultate: Hanganu Roxana-Premiul al II-lea, Braer Petru, Muha Ecaterina și Avădăni Elena-Mențiuni. Ansamblul „Romanița”, coordonat de elevii Braer Petru și Hanganu Roxana au „încălzit” atmosfera în pauzele concursului.

Entuziasmul concurenților a întărit ideea că într-o lume a tehnologiei încă mai avem nevoie de artă. Considerăm că am dăruit din preaplinul sufletului nostru și nu am regretat. Curiozitatea, înțelepciunea, spiritul de echipă dovedesc că, dincolo de „timpul nerăbdător cu oamenii”, încă mai avem nevoie de Ion Creangă, pentru că Marele Povestitor înseamnă pentru noi spiritualitate, cultură, talent, omenie, sensibilitate, adică... Poporul Român, fărâma de dumnezeire din fiecare dintre noi. (prof. Ignat Cristina Ionela)

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un simplu „Click” - „Îmi place”, comunității noastre de cititori de pe pagina de Facebook.



 

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web