Prin inventivitatea sa, învăţătorul este în măsură să-i pregătească pe copii pentru o învăţare creativă, pentru o reală dezvoltare a spontaneităţii şi formării aptitudinilor creative propriu–zise.
Problema formării, dezvoltării şi stimulării creativităţii este complexă în clasele primare. Acum se pun bazele formării gustului estetic, ale aprecierii frumosului care constituie o latură esenţială a vieţii. Elevii clasei a IV-a A de la Şcoala Gimnazială „Mihail Kogălniceanu” Dorohoi, îndrumaţi de prof. Crişan Lucica au demonstrat că sunt creativi, inventivi şi că sunt talentaţi organizând în Săptămâna Altfel, expoziţia cu cele mai interesante lucrări realizate pe parcursul celor patru ani de şcoală primară.
Vizitatorii au putut admira tablouri, felicitări, colaje, desene, caiete, modele de portofolii şi bineînţeles nu au lipsit ouăle încondeiate. În sala nr. 10, acolo unde învaţă elevii clasei a IV-a A, a fost joi, 9 aprilie 2015, un adevărat maraton al colegilor din clasele I A, II B, III B și IV C, dornici să vadă realizările din cei patru ani ai colegilor lor.
„Am încercat şi am reuşit să facem ca această „călătorie” de patru ani împreună să fie cât mai plăcută, interesantă şi benefică, astfel încât să trezească peste ani, în mintea şi sufletul copiilor amintiri plăcute.”, a declarat prof. Lucica Crişan.
Cu emoţie, cu gândul la ziua despărţirii de doamna învăţătoare elevii şi-au prezentat rând pe rând „talentul”, cântând, recitând, dansând sau jucând teatru. Prezenţi la activitate „PITICII” de la Grădiniţa „Albă ca zăpada”, îndrumaţi de dna. Prof. Enache Maria au aplaudat şi au cunoscut-o pe viitoarea lor învăţătoare.
„Dezvoltarea potenţialului creativ nu se realizează de la sine, este nevoie de acţiuni concrete, continue şi organizate de stimulare şi activare. Lucrând zi de zi cu elevii ne putem da seama de capacitatea lor creatoare şi aplicând tehnici de învăţare creativă le putem stimula creativitatea şi implicit interesul pentru învăţare”, ne-a relatat dna. înv. Crişan Lucica.
Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un simplu „Click” - „Îmi place”, comunității noastre de cititori de pe pagina de Facebook.