Și în acest an școlar, Grădinița cu P.P. „Albă ca Zăpada”, Dorohoi, a desfășurat, în perioada 6-10 aprilie 2015, „Școala Altfel”, o săptămână dedicată activităților educative extracurriculare, din cadrul programului național „Să știi mai multe, să fii mai bun!”.
În contexte nonformale, copiii grădiniței sub îndrumarea educatoarelor: Anca Enache, Maria Enache, Dorica Lungu, Elena Lupu, Doina Corlătianu, Alina Litira, Elena Rusu, Ștefănica Șchiopu, au fost stimulați să participe la acțiuni diverse cum ar fi: ”Piticeii talentați” - divertisment, recitare, interpretare, dans tematic, teatru muzical; ”Foștii ”pitici” se întorc la grădiniță”- vizită școlarilor de la Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza”; ”Cu mască, fără mască”, micii actori pe scenă” - participarea preșcolarilor la Festivalul Județean ”Masca” desfașurat la Gradinița cu P. P. ”Ștefan cel mare și Sfănt”, Dorohoi; ”Primăvara mult iubită fii la noi binevenită!” - plimbare, observarea mediului înconjurător, plantarea de flori și pomi în curtea gradiniței; ”Călătoria piticilor în țara muzicii” - concurs muzical în parteneriat cu Clubul copiilor Dorohoi; ”Suntem mici, dar vom fi mari, în curând vom fi școlari”- vizită preșcolarilor la Școala Gimnazială ”M. Kogălniceanu”; ”Un strop de lumină din Lumina Învierii”.
Preșcolarii, alături de educatoare și părinți, au participat la activitățile realizate în grădiniță, în cadrul programului de divertisment, de interpretare de melodii, teatru, recitând, participând la concursurile organizate, bucurându-se de aplauzele colegilor, prezentâdu-li-se cărțile copilăriei de către școlarii de clasa a II- a de la Școala gimnazială ”Mihail Kogălniceanu” și, ca să știe și „mai multe”, viitorii școlărei au fost oaspeții elevilor de clasa a IV-a de la aceeași școală.
Pentru că Săptămâna Altfel a fost chiar înaintea Sărbătorilor Pascale, preșcolarii împreună cu școlarii clasei a IV-a, de la Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza”, sub îndrumarea prof. I. Alexa și F. Postolache au ascultat cuvântul de învățătură al preotului Marius Onofrei, în ceea ce privește însemnătatea marii sărbători creștine, după care au fost organizate ateliere de lucru, copiii confecționând lucrări pe tema dată - felicitări, pictură pe sticlă, ouă încondeiate.
Prin întreaga paletă de acțiuni derulate, considerăm că, obiectivele stabilite au fost atinse, iar preșcolarii au fost implicați in diferite activități care să-i motiveze și să le trezească interesul, că am răspuns intereselor și preocupărilor acestora, punându-le în valoare talentele și capacitățile în diferite domenii.
Astfel, fiecare zi din „Școala Altfel” a fost o experiență în urma căreia copiii au acumulat cunoștințe noi. (Prof. M. Enache - coordonator structură).