Pe 21 martie 2016 este echinocțiul de primăvară, ce marchează începutul primăverii astronomice. Acesta marchează momentul când ziua și noaptea sunt egale în orice loc de pe Pământ, datorită faptului că Soarele, în mișcarea sa aparentă pe cer, se află exact pe ecuatorul ceresc.
Pornind de la experimentul lui Eratostene și folosind instrumente moderne de măsurare a distanțelor dintre două localități situate pe același meridian, elevii Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sf. Ioan Iacob” din Dorohoi au determinat circumferința Pământului.
Aceștia au colaborat cu elevi din Grecia, școala parteneră fiind Second Junior High School din Didymoticho. Datele experimentale și cele calculate au fost introduse pe platforma proiectului și au fost corelate cu datele elevilor din orașe aflate în alte țări participante la proiect. Aplicând proprietățile triunghiului dreptunghic și măsuratori unghiulare, elevii au obținut valoarea circumferinţei planetei.
Prin astfel de activități profesorii urmăresc: stimularea interesului elevilor pentru implementarea de proiecte educaționale ştiinţifice, implicarea elevilor ȋn activități non-formale, promovarea școlilor pe plan internațional prin intermediul proiectelor, realizarea de schimburi ştiinţifice de experienţǎ şi de utilizare TIC ȋntre elevi din şcoli de pe toate continentele, integrarea cunoştinţelor ȋn curriculum, ca aplicaţii ale matematicii, fizicii, geografiei, informaticii, istoriei ştiinţelor, limbilor strǎine etc. (a consemnat pentru Dorohoi News, Prof. Andriesei Alexandra)