Slogan... „Nu trebuie să fie nouă, nu trebuie să aibă copertă cartonată. Donează cartea dragă copilăriei tale si ajută-ne să dotăm biblioteca unei școli în care copiii nu au posibilitatea de a se bucura de lectură.”
Biblioteca şcolară este o resursă de bază în procesul de instruire, formare şi educare în cadrul învăţământului preuniversitar prin exercitarea funcţiilor sale de informare şi documentare. Fondul de carte şcolară redus din Şcoala Gimnazială Nr. 3 Iezer, com. Hilişeu-Horia, asemeni majorităţii şcolilor din România, din cauze variate (uzură fizică şi morală, gestionare improprie şi defectuoasă, neimplicarea reală a fiecăruia dintre noi la îmbogăţirea acestuia), a dus la necesitatea organizării și desfășurării proiectului „DONEAZĂ O CARTE, DÂND SUFLET UNEI BIBLIOTECI!”
Scopul acestei acţiuni a fost de a implica elevii, părinţii şi cadrele didactice de la Şcoala Gimnazială Nr. 3 Iezer din com. Hilişeu-Horia în acţiuni de voluntariat în viaţa comunităţii, de a-i face să conştientizeze că biblioteca poate fi un loc de întâlnire, dialog și informare.
Obiective:
· Îmbogăţirea fondului de carte în biblioteca şcolară prin donaţii, achiziţii, schimburi de carte, activităţi de voluntariat;
· Încurajarea şi stimularea interesului elevilor pentru lectură, oferindu-le şansa de a avea ei inşişi o carte;
· Sensibilizarea întregii comunităţi în favoarea lecturii, popularizarea şi valorificarea unor strategii novatoare pentru îndrumarea şi optimizarea lecturii în rândul elevilor
· Stimularea interesului pentru lectură şi formarea la elevi a unei gândiri autonome, reflexive, critice
· Evidenţierea importanţei lecturii în dezvoltarea abilităţilor de comunicare şi formare a personalităţii
Acțiunea, realizată la inițiativa doamnei profesor de limba română Pompaș Iuliana și a doamnei profesor pentru învățământul primar Halici Mihaela – bibliotecarul școlii, dar și cu participarea activă a tuturor cadrelor didactice din unitate, a avut un real succes, în sensul că s-au adunat peste 160 de volume de cărți din literatura obligatorie pentru copii, și nu numai. Scopul proiectului a fost atins și prin faptul că elevii au înțeles necesitatea acțiunii și au participat cu mare interes. De aceea au fost premiați cu diplome de voluntariat. (coordonator educativ, prof. Iulian Cătălin Nechifor)