Intr-un loc „rupt de lume”, dupa ce am parcurs vai si dealuri interminabile, am descoperit un loc minunat, cu oameni calzi, copii zglobii si dornici de a face lucruri noi si interesante, am gasit deschise portile de la Gradinita Codreni, din comuna Mileanca, unde o mana de copii frumosi si o educatoare cu un desavarsit tact pedagogic ne-a urat „Bun venit in lumea norisorilor!”
In cadrul cercului pedagogic ne-am intalnit in aceasta zi, educatoarele din cinci comune ale judetului, comunele: Havirna, Mileanca, George Enescu, Cordareni si Vorniceni, coordonat de dna ed. prof. Liliana Pricopi, ocazie cu care s-a dezbatut o tema inedita, interesanta, propusa ca si tema de interes, de catre MECTS: „Contexte și instrumente pentru dezvoltarea gândirii laterale la copilul preșcolar”.
Aici, copiii „ne-au purtat in lumea norisorilor: veseli, tristi, vorbareti si furiosi” si ne-au dat o lectie de viata extraordinara, aceea de „a ramane prieteni si de a zambi zi de zi”.
Multumi, pe acesta cale copiilor, parintilor acestora,cadrelor didactice din Scoala Codreni, omeni de omenie si buni colegi, educatoarei Spatariu Dorina, care au facut posibila aceasta intalnire si oportunitate de lucru, chiar daca astazi este sambata. Deasemni doamnelor educatoare prezente, intr-un numar atat de mare, le multumim pentru prezenta si implicare, pentru exemplele de buna practica si nu in ultimul rand pentru ceea ce fac zi de zi cu piticii” la grupa, pentru ca noi stim cat de greu este sa lucrezi cu copii de la 3 la 6 ani, in acelasi timp, confectionand totul singure, procurand materiale noi zi de zi si punand piatra de temelie a educatiei lor.
Invatamantul presolar este si va ramane perioada cea mai frumoasa a copilariei, unde prin joc copiii „pot fi tot ce-si doresc”, pot „ajunge-n lumea norisorilor” si ne pot transmite stari de bine, astfel incat educatie sa-si atinga scopul, iar gandirea laterala sa-si faca loc tot mai mult in viata gradinitei.