Dorohoi News Logo

Perle din CV-uri de directori

perle din CV

Nu doar elevii de gimnaziu sau de liceu spun lucruri trăznite în lucrările de examen. Perle de toată frumuseţea le scapă şi directorilor de firme sau de departamente în CV-urile depuse pe site-urile de recrutare.

Greşelile pe care le conţin CV-urile şefilor români sunt extrem de variate: de la erori elementare de gramatică şi neglijenţe în redactare (pe care aceştia le-ar reproşa cu siguranţă subalternilor), până la expresii amuzante, limbaj de lemn şi tehnici copy-paste din CV-urile altora.

– Un director de magazin din Craiova se descrie în termeni cât se poate de poetici, păcat că plagiază un autor necunoscut din lumea largă a Internetului: “Aş vrea să cred că nu visez când spun despre mine că sunt oricând în plină mişcare, dinamic, fără să omit să spun "pauză" din când în când. Mă bucur de linişte doar după agitaţie”.

– La întrebarea cu tentă profesională “Care este cel mai mare vis pe care îl aveţi?”, un director zonal de vânzări răspunde cât se poate de cinstit “Sa-mi construiesc o casa cu piscina (casa este aproape gata)”. Cel mai mare eşec profesional al managerului este faptul că nu a fost înţeles şi recompensat pe măsura valorii sale: “Nerecunoasterea finaciara in cresterea vanzarilor si a implicarii în activitatile de coordonare ale filialelor din companie”.

– Un manager de club din Bucureşti răspunde fără dubiu la întrebarea “Care este jobul care credeti ca vi s-ar potrivi cel mai bine?”: “Cel de manager pentru ca de mic am calitatea de lider”. Şi ne convinge în continuare: “Nu am avut parte de esec.Si chiar daca ar exista as stii (sic!) sa invat din greseli".

– Cearta cu gramatica şi logica se vede şi în cazul unui director de firmă din Timişoara: “Succesul meu sa bazat pe echipa, cunostinte teoretice si practice, accesibilitate la nou spirit de organizare si intelegerea oamenilor si a biologicului in lumea in care am lucrat si probabil pasiunii pentru ce fac”. La secţiunea “Referinţe”, managerul a completat: “se pot obtine vizitand ce am creat in timpul carierei” (?)

– Directorul unui centru comercial din Constanţa se descrie într-o manieră complexă: “-un tip ambitios,serios,atent la orice detaliu,inimos,entuziast,cu un accentuat spirit al dreptatii. -ca hobbyuri..fotbalul si tot ce e frumos. -ma motiveaza acele situatii despre care se spune ca sunt grele..mie imi place sa le rezolv pur si simplu”.

– Un director de investiţii & mentenanţă din Cluj-Napoca încearcă să răspundă şiret la întrebarea “Unde va vedeti peste 5 ani?”, dar ne bagă în ceaţă totală: “La aceeasi companie pentru care voi lucra in ultimii 5 ani” (?) Altfel, omul nu este deloc modest: “Am aptitudini deosebite profesionale”, şi îşi completează curajos Obiectivul profesional: “Director. Motivatia: experienta si abilitatile dovedite prin realizarile avute”.

– Un manager care a condus 300 de oameni din poziţia “sef birou, sef sectie, sef serviciu” răspunde la întrebarea “Care este jobul care vi s-ar potrivi cel mai bine?” într-o manieră la fel de nesigură: “manager, inginer telecomunicaţii, securitate obiectve, analiză informaţii”. Managerul se distinge prin cascada de Premii obţinute: “curs incepatori limba engleza, curs avansat limba engleza”.

– Un director financiar din Reşiţa îşi identifică un singur punct slab: “poate sunt prea intelegator”, pe care îl completează cu o scăpare emoţională “imi place prea mult meseria mea”. Cea mai mare realizare profesională de până acum a unui director de vânzări: “Increderea si respectul sefului direct fata de mine”.

– O directoare de resurse umane din Cluj-Napoca: “Imi place sa cred ca mi-am adus un aport (sic!) benefic asupra firmei prin loialitate si rigurozitate in tot ceea ce am intreprins. Am contribuit la educarea in domeniul esteticii a sute de persoane care mi se adresau zilnic. Astfel am atras multi clienti satisfacuti de atentia acordata. Initial am fost 10 angajati pe parcurs s-a mai redus din personal si am ramas 5”. (DorohoiNews.ro)

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web