Dorohoi News Logo

S-a dat startul înscrierilor la şcolile de vară

colile de vară

Leadershipul, managementul de proiect şi informatica sunt câteva dintre temele şcolilor de vară din acest an. Acestea se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 16 şi 27 de ani, care timp de câteva zile pot să-şi dezvolte abilităţile personale, într-un cadru informal şi plin de oportunităţi.

O şcoală de vară oferă şansa participanţilor de a învăţa un subiect de la zero sau chiar de a aprofunda cunoştinţele pe care le deţin deja sau îi pasionează cu adevărat. Mai mult, absolvirea unei şcoli de vară poate fi un plus la angajare, dar şi o oportunitate de a găsi un mentor sau de a face rost de noi contacte printre ceilalţi participanţi. Mai jos, vă propunem şapte şcoli care au început înscrierile şi care îşi vor deschide porţile în această vară.

Cursuri de leadership
Dezvoltarea abilităţilor de leadership într-un cadru inedit este obiectivul celei de-a opta ediţie a LEADERS School, care se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani ce-şi doresc să fie inspiraţi de poveştile modelelor româneşti autentice.

În cadrul şcolii, teoriile şi practica se vor armoniza la cel mai înalt nivel de leadership. Astfel, conţinutul LEADERS School este dezvoltat în jurul a trei arii de bază: leadershipul personal, leadershipul unu-la unu şi leader¬shipul echipei. Adevărata provocare este reprezentată de elementul-cheie al programului, respectiv simularea de afaceri.

Aceasta reuneşte toate ideile de pe parcursul celor cinci zile de experienţă LEADERS School şi se desfăşoară sub supravegherea lui Marius Ghenea, antreprenor. Poveştile inspiraţionale vor fi puse în scenă de Iolanda Balaş, preşedinte onorific al Federaţiei Române de Atletism, actorii Mircea Albulescu şi Maria Dinulescu, Dumitru Prunariu, astronaut, Dan Bulucea, country manager Google, Horia Colibăşanu, alpinist, şi mulţi alţii. Participarea se face pe bază de selecţie, iar înscrierile se realizează pe site-ul programului.

Management de proiect, la Castelul Bran
Dracula Business Camp, un eveniment aflat la prima ediţie, este construit pe tema „Managementul de proiect" şi are ca scop dezvoltarea abilităţilor de planificare, implementare şi leadership necesare în dezvoltarea proiectelor şi evenimentelor.
Participanţii vor avea parte de workshopuri, training-uri, studii de caz, dar şi excursii în zonă şi momente interactive de relaxare. Înţelegerea conceptelor şi a sistemelor necesare în ziua de azi pentru managementul de proiect şi învăţarea şi aplicarea măsurilor şi procedurilor de realizare a evenimentelor sunt doar două dintre obiectivele proiectului. Cei interesaţi se pot înscrie pe site-ul evenimentului până la finalul lunii.

Idei şi proiecte
Cea de-a cincea ediţie a şcolii de vară Ideas&Projects Workshop pro¬pune o serie de cursuri în domeniul IT pentru începători, cei cu cunoştinţe medii şi cei avansaţi. Printre cursurile predate la şcoala de vară sunt: grafica şi editare de imagini, programare Web, programare Android, realizarea de jocuri pentru iOS şi aplicaţii cu microcontrollere. În funcţie de cursul ales, unele dintre ele pot solicita cunoştinţe de HTML, principii de programare sau de programare C#. Înscrierea se va face pe pagina de conturi a IP Workshop.

Şcoală pentru masteranzi şi doctoranzi

EUROLAN Summer School se va desfăşura la Cluj-Napoca, purtând subtitlul „Natural Language Processing Goes Industrial". Cea de-a zecea ediţie a tradiţionalului eveniment EUROLAN este o şcoală de vară destinată tuturor pasionaţilor de procesarea limbajului natural şi domeniile conexe. Lectorii prezenţi la această ediţie sunt din România, Portugalia, Italia, Statele Unitele ale Americii, Ungaria şi Letonia. Prin urmare, participanţii vor avea ocazia să se întâlnească cu António Branco de la Universitatea din Lisabona, Dan Cristea din partea Universităţii „Al. I. Cuza" din Iaşi, Nancy Ide de la Vassar College, SUA, şi Tamás Váradi de la Academia de Ştiinţe din Ungaria.

Informatica, studiată la castel
Şcoala de vară „Informatica la Castel" este organizată de Facultatea de Informatică din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş" din Arad, în colaborare cu Facultatea de Informatică a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi şi Grupul Utilizatorilor de Linux din Arad (ARLUG).
În cadrul acestei şcoli, vor fi prezentate lucrările celei de-a şaptea ediţii a Simpozionului de e-learning „Linux şi medii virtuale de instruire" şi va avea loc concursul de informatică ProInfo. Noutăţi din lumea open-source: distribuţii şi aplicaţii Linux, medii virtuale de instruire, utilizarea open-source în învăţământ şi afaceri, studii de caz în utilizarea FLOSS, probleme conexe de securitate şi etică sunt subiectele propuse spre dezbatere.

Studierea unei limbi exotice
Asociaţia Profesorilor de Limba Japoneză din România organizează cea de-a doua ediţie a Şcolii de Vară de Limba Japoneză. Participanţii vor lua parte la 50 de ore de cursuri şi activităţi cultural-educative, iar tema şcolii de vară de anul acesta este „7 zile în Japonia". Organizatorii şi-au propus ca în fiecare zi a şcolii să abordeze, în timpul cursurilor de dimineaţă, o situaţie în care este foarte probabil ca o persoană să se afle atunci când merge în Japonia fie ca turist, fie ca student. (DorohoiNews.ro)

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web