Dorohoi News Logo

Rusine Funeriu! Oare si-ar lua BAC-ul?

funeriu 1

Dupa ce s-a gandit sa ii chinuie pe elevii de liceu cu subiecte grele si camera le filmat in Sali, Funeriu arata ca nu prea are habar de gramatica.

Oare Funeriu si-ar luat BAC-ul? - aceasta este intrebarea de pe buzele tuturor, dupa ce au auzit gafa ministrului, din Parlament, care sustinea sus si tare ca, potrivit DEX-ului, cuvantul “coleg” este neutru.

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, s-a facut de ras in Senat incercand sa-l convinga pe Mircea Geoana ca genul substantivului "coleg" este neutru. Totul a pornit de la un schimb de replici intre parlamentarii puterii si cei ai opozitiei. Aflat in randul de banci rezervate reprezentantilor guvernului, Funeriu l-a aplaudat pe unul dintre senatorii PDL, atragand atentia presedintelui Mircea Geoana, care l-a somat sa pastreze linistea. "Vorbeam cu un coleg", a fost raspunsul ministrului, contrat din nou de catre Geoana: "Nu sunteti coleg cu noi”, scrie Gandul.

Luand cuvantul, in fata plenului, cateva minute mai tarziu, ministrul Educatiei a tinut sa puncteze: "Asa cum scrie in DEX, cuvantul «coleg» este neutru, nu este defel feminin".

Dupa ce ministerul Educatiei nu are bani sa investeasca in salariile cadrelor didactice, profesorii fiind printre cei mai prost platiti bugetari din tara si nici bani de investitii in scoli, se pare ca totusi ministrul are bani sa investeasca in sisteme de supraveghere pentru Bacalaureat.

“Fara frauda!” - este motto-ul ministrului pentru examentul de BAC din acest an - si in toata disperarea asta dupa corectitudine, sute de elevi au fost dati afara din examen, probele au fost incredibil de grele si ministrul se dovedeste a fi agramat. (DorohoiNews.ro)

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web