Pornind de la idea că şcolarul trebuie să intre în relaţii cu semenii şi comunitatea, am iniţiat proiectul de parteneriat „Cartea – prietena noastră” ce a putut fi realizat prin îmbinarea activităţilor curriculare cu cele extracurriculare şi extraşcolare.
Această temă a fost propusă de către prof. Grigore Alina și prof. Balan Apostol Ana Maria deoarece proiectul educativ de parteneriat are un demers organizat, în care resursele umane, materiale şi financiare au o dinamică pe o durată determinată de timp, în vederea atingerii unui scop care va aduce schimbări benefice în grupul identificat drept ţintă.
Ritmul tot mai accelerat de evoluţie a lumii contemporane şi al acumulării progresive de informaţii a pus amprenta asupra preocupărilor şi modului de viaţă al familiei de azi. „Oamenii ocupaţi” s-au îndepărtat de lumea cărţilor, iar televizorul, calculatorul, internetul au devenit pentru ei cele mai importante surse de informaţie, făcând tot mai rarsau deloc „gestul” de a citi o carte, de a intra într-o bibliotecă, într-o librărie, de a-şi construi o bibliotecă proprie. Părinţii copiilor sunt tot mai puţin „modele” de urmat, în relaţia cu cartea!
Mulțumim doamnei administrator, Lupăștean Tatiana pentru implicarea în cadrul acestui proiect și pentru cuvântul pe care l-a adresat copiilor noștri cu privire la importanța conștientizării DRAGOSTEI DE ȚARĂ, DE LECTURĂ ȘI DE ÎNVĂȚARE, muțumindu-i de asemenea și pentru steagurile oferite copiilor.
Sperăm că această activitate desfășurată în cadrul săptămânii „Să știi mai multe, să fii mai bun” le-a plăcut elevilor implicați și că au realizat cât de importante sunt lectura și învățatul, iar petrecerea timpului liber într-un mod bine organizat arată cum joaca la vârsta lor ajută la comunicarea interpersonală. Consilier educativ, prof. Grigore Alina